Is dat een full-hd tv in je zak of ben je blij me te zien?
Nieuws

Is dat een full-hd tv in je zak of ben je blij me te zien?

woensdag 17 oktober 2012 14:33

HTC laat de 5 inch J Butterfly zien, een telefoon met een beeldscherm met 1920x1080 pixels. Net zoveel als een full-hd tv.

Apple introduceerde twee jaar geleden de term retina. Een wetenschappelijk klinkend maar op niks gebaseerd woord om de scherpte van beeldschermen aan te duiden. Sindsdien zijn we ons bewust van het aantal pixels op onze telefoon: hoe meer en hoe kleiner, des te scherper tekst en beelden eruit zien. HTC doet een gooi naar de troon en onthulde in Japan hun nieuwe J Butterfly, een 5 inch telefoon met een super lcd-3 scherm met 1920x1080 pixels.

Het toestel lijkt dezelfde 1.5GHz quadcore Qualcomm processor als de LG Optimus G te hebben. Daar zit de krachtige Adreno 320 gpu op, daarnaast heeft de telefoon 2gb aan ram. Een onbetwiste krachtpatser. Het standaard 16gb geheugen kan met een micro-sdhc-kaartje uitgebreid worden, de camera volgt met 8 megapixel de standaard.

Toch blijft het scherm het meest opvallend. Met een pixeldichtheid van 440 pixels per inch gaat het de retina van de iPhone ver voorbij: die blijft steken op ‘maar’ 326 ppi. Of dit het display is dat LG eerder dit jaar presenteerde, wilde HTC aan de aanwezige pers niet vertellen. Wel heeft the Verge in close-up de pixels van de iPhone 5 en deze HTC vergeleken. De sowieso al onzichtbare pixels van de iPhone lijken in vergelijking lomp.

De 143x71x9,1 mm metende telefoon weegt 140 gram en is ook nog eens waterproof. In Japan verschijnt het toestel begin december. HTC heeft laten weten dat we hoe dan ook telefoons met dit scherm in andere landen kunnen verwachten.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

wow die is Hot...must have must have.

 

ok qua specs is ie erg indrukwekkend, zeker omdat ie maar een millimeter breder is dan de sgs 3 en htc one x... maar ik vind m eigenlijk niet zo mooi... het toestel straalt niet echt iets uit toch?

 

Deze is specifiek voor de Japanse markt gemaakt. Ik kan me voorstellen dat hun smaak net even anders is. Ik ben heel benieuwd hoe HTC een Android-toestel met deze specs voor het westen gaat vormgeven. Hun Windows Phone toestellen zien er bijvoorbeeld erg goed uit.

 

Ik mis even het nut van dergelijk hoge pixel dichtheid, boven de 340 ofzo (Xperia S was de eerste die deze grens brak) zijn individuele pixels met het menselijk oog al niet meer te onderscheiden. Wat doet een nog hogere dichtheid dan in gebruik?

 

Niks. Maar met een vergrootglas kun je het wel zien. Maar die heb ik geen. Dus.

 

Niks!

 

Eindelijk weer eens een toestel waar je hebberig van wordt.

 

lelijk apparaat. mijn s3 bevalt zeker beter

 

Zeer mooi die superdunne bezel..

 

Nieuwsbrief