Dat kan beter: restaureer Ecce Homo online
Nieuws

Dat kan beter: restaureer Ecce Homo online

vrijdag 31 augustus 2012 14:11

Naar de Spaanse vrouw die een schildering van Jezus ’restaureerde’ is nu een prijs vernoemd. Je kunt 'm winnen door je eigen versie van Ecce Homo te tekenen.

Het was niet de week van Cecilia Gimenez. De Spaanse dame van boven de 80 jaar probeerde haar steentje bij te dragen aan de gelovige gemeenschap door het werk Ecce Homo van Elias Garcia Martinez te restaureren. De tand des tijds had heel wat van het werk afgedaan en kon dus wel een kwast gebruiken. Maar niet de kwast van Cecilia, bleek na afloop (BBC Reportage).

Volgens de kerk had het werk van Elias Garcia Martinex geen grote financiële waarde, maar was het erg waardevol voor de kerkbezoekers.

Maar dit is nog niet het einde van deze soap. Reclamebureau BBH Londen vonden het zo sneu voor de dame met haar goede wil dat ze een prijs naar haar vernoemd hebben. Op Ceciliaprice.com kan je jouw eigen Ecce Homo repareren, door middel van een eenvoudig tekenprogramma.

Degene die dit het mooiste doet en zijn inzending via Twitter kenbaar maakt, wint de Cecilia Award. In de galerie op Pinterest staan al een aantal schitterende voorbeelden.

Als je liever zelf in de huid van Jezus wil kruipen, Jezufy jezelf dan de hemel in.

Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Reacties

ja hoor een nieuwe meme is geboren! had niet uit kunnen blijven natuurlijk! altijd leuk en creatief!

 

Hé! Hoi Olaf! Jij ook hier?

 

Zeg, dit is geen dating-site!

 

Nieuwsbrief