De beste meubels van de Keulse beurs
Creative Class

De beste meubels van de Keulse beurs

dinsdag 25 januari 2011 16:50

De meubelbeurs in Keulen brengt vooral veel jong talent. De zes favorieten van Ingeborg op een rij.

Op de meubelbeurs IMM in Keulen is [D3] Design Talents een van de leukste afdelingen. Zo viel de deelbare kruk Stool for Two van de aan de RCA studerende Yuya Kurata op.

Het Accordeon Cabinet van Sebastian Neeb en Elisa Strozyk (die we kennen van haar houten vloerkleed) is een mooi gedetailleerde houten kast die uitblinkt in vakmanschap.

De Pressed Chair van Harry Thaler gebruikt ook heel goed de eigenschappen van zijn materiaal, maar hier gaat het om staal dat hij uit een plaat stanst. Vouwen is daarna de enige stap die nog nodig is om van de staalplaat een stoel te maken.

Lamp Floo van Liran Levi en Gilad Karlshtadt spot met de zwaartekracht.

Yi-Cong Lu maakt met zijn Panel een multi-inzetbaar meubel. Aan de wand een kapstok met ingebouwde verlichting, op zijn kant een verlicht kledingrek.

Het leukst vond ik de Moody. De bank van Hanna Emelie Ernsting kun je vormen naar je wensen. Leg de rode opstaande randen stof strak en je hebt een bank voor een goed gesprek. Lekker lui met chips erbij, laat je de rode lappen op de grond zakken. Wil je lekker liggen, dan kruip je tussen de stof en sla je die lekker warm om je heen.

 

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Die bank vind ik zelf dan weer het minst leuk van dit rijtje. Maar ja, 'lekker knus bankdwijlen terwijl je bijna verdrinkt in grote hoeveelheid rode stof met een kopje thee in je hand' is misschien ook meer een vrouwendingetje. Die gestanste stoel vind ik dan wel weer tof. Over wat precies de bedoeling van die roze lamp is, tast ik nog een beetje in het duister. Dat kledingrek-ding van die chinees vind ik wat ver gezocht. Die accordeonkast mag dan wel uitblinken in vakmanschap, maar staat naar mijn idee nogal misplaatst op dat hoge tafeltje en komt daardoor niet tot z'n recht.
P.S. Het engelse woord stool betekent kruk.

 

Ongelooflijke boeiend om jouw repliek te lezen Simon!

 

Als dit het beste is van de beurs heb ik geenszins spijt dat ik voor het eerst in 5 jaar niet geweest ben. Het blijft toch een slap aftreksel Milaan naar mijn idee.

 

Jammer dat iedereen die wat post zo vaak het artikel zelf of andere posts probeert af te kraken...

 

Die pressed chair is nog eens echt een flatpack!

 

Goeie recensie Simon!

 

Rofl Sim

 

Nieuwsbrief