De geheime logica achter de films van Quentin Tarantino
Nieuws

De geheime logica achter de films van Quentin Tarantino

dinsdag 05 juni 2012 14:08

Al zijn films bevinden zich in hetzelfde universum en dat verklaart een heleboel. Mindblowing theorie.

Op internet zoemt sinds een paar dagen een theorie over de films van Tarantino rond. Spoiler alert: natuurlijk wordt al Tarantino's werk betrokken en gefileerd. De theorie leunt op de aanname dat alle Tarantino films zich afspelen in hetzelfde universum. Nu was daar al langer reden voor: iedereen in zijn films rookt bijvoorbeeld Red Apple sigaretten. En Mr. Blonde uit Reservoir Dogs is de broer van Vince Vega uit Pulp Fiction. Maar het gaat verder.

Inglourious Basterds is de spil in Tarantino's universum. Alle zijn films spelen zich af in een wereld waarin de joodse basterds Hitler in een bioscoop compleet aan gort schoten. Dat verklaart de bovengemiddelde filmkennis van veel van Tarantino's personages. En vandaar ook alle agressie: kroonjuweel van de Amerikaanse overwinning is een slachtpartij dus het volk is wel wat gewend.

Die bloeddorst wordt nog versterkt door de hand van filmproducent Lee Donowitz uit True Romance. Hij is namelijk de zoon van basterd Donny Donowitz alias The Bear Jew. En binnen Tarantino's universum nog eens invloedrijk in de filmwereld ook. Dat zou het extreme geweld in films als Kill Bill en From Dusk Till Dawn verklaren. Tarantino zelf maakt namelijk onderscheid tussen twee universa: het Realer Than Real Universe en het Movie Movie Universe. De eerste is zijn 'echte' wereld, de tweede bevat films waar personages uit die 'echte' wereld naartoe zouden gaan. Films als Kill Bill en From Dusk Till Dawn dus.

Hoe dan ook een prima drijfveer om de films allemaal nog eens te bekijken. Als de theorie waar is, geeft dat erg te denken over Tarantino's volgende film: Django Unchained. Hoe gaat een western over slavernij binnen de theorie passen?

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Heeft iemand een link voor mij, om de <a href="http://www.PunjabiMoviesOnline.net">film</a> te bekijken?

 

Nieuwsbrief