De 'iPad-opa' is overleden
Nieuws

De 'iPad-opa' is overleden

vrijdag 18 november 2011 15:45

De man die bekend stond als 'de iPad-opa', meneer Strubbe, is overleden op 87-jarige leeftijd. 

Meneer Strubbe is twee weken geleden overleden, meldde het tv-programma Meldpunt van Omroep Max donderdagavond. Strubbe werd 'beroemd op het Nederlandse internet' vanwege twee onderstaande YouTube-filmpjes. Daarin stapt de bejaarde man over van een antieke MS Dos-computer op een iPad. Hij vertelde aan de Consumentenbond eerst geen afstand te willen doen van zijn pc uit 1986, omdat hij nog prima werkte en hij geen last had van hackers of virussen. 'Waarom zou je zo'n goede vriend dan de deur uit doen?' aldus de fanatieke WordPerfect 5.1-gebruiker.

Maar meneer Strubbe was razend enthousiast over de iPad. Een jaar later viel ook de iPad 2 bij hem in goede aarde. Dagelijks was de opa urenlang in de weer met de tablet. Meldpunt heeft zijn overlijden donderdagavond op verzoek van zijn familie genoemd in het tv-programma. 'Hij was tot op het laatst in ieder geval erg trots op het succes van zijn filmpjes', meldt Christiaan Drent, maker van de filmpjes voor de Consumentenbond. De reportages over Strubbe en zijn iPad zijn in totaal bijna een half miljoen keer bekeken en zijn ook voorzien van Engelse ondertiteling.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Over 40 jaar ben jij dit Tony! Ouwe fanboy!

 

Hij heeft toen al de juiste beslissing genomen om niet in de macintosh wereld te stappen, jammer dat ie dat op het laatste moment toch heeft gedaan........ Maar moge hij toch rusten in vrede.

 

Ach nee. Wat jammer!

 

Jeetje wat loopt bright achter de feiten aan zeg. Dit was 2 weken geleden nieuws!
Maar toch, rust zacht opa.

 

nee know-all, hij is 2 weken geleden overleden maar het is gisteravond voor de rest van NL bekendgemaakt in deze uitzending.

luister maar wat de presentatrice zegt over ('op verzoek van familie vertellen') ergens na 23 minuten

 

Alweer een Apple post.
Ik ben geen hater en ik lees graag Bright nieuws, maar het is echt veel Apple nieuws.

 

Ik wil op mijn 87e ook zo met mijn tijd mee gaan. Prachtig filmpje.
De andere Gouwe Ouwe filmpjes van de Consumentenbond mogen er ook best zijn maar meneer Strubbe sprong er echt uit.

 

Wow wat een interessant artikel , who care if die opa dood of niet

 

@peter72 sommige mensen hebben een leven lang nodig om
tot de juiste inzichten te komen...

 

Wat was de doodsoorzaak ? de "Isuicide" app?

 

Geniaal toch, zo'n man! Vooral in dat tweede filmpje :).

Had er nog nooit op een dergelijke manier tegen aan gekeken dat zo'n ding voor ouderen ook een uitkomst kan zijn. En ookal ben ik zelf fan van Android, leuk om te zien dat de bediening van zo'n Apple dus zelfs voor oudere mensen een feest is.

 

Samsung of apple. De tablet is zeer geschikt voor elke doelgroep. Apple is gebruiksvriendelijker en qua vormgeving superieur. Blijkbaar was opa hier ook gek op. Toch is de samsung verder qua techniek. Apple to apple, and dust to dust. R,I.P.

 

WP 5.1, dat was nog eens een textverwerker waar je van op aan kon

 

Alle Apple haters ten spijt maar ik gebruik noodgedwongen nu Android op een telefoon en een tablet en ik heb nog nooit apparaten zo vaak zien crashen. Hopelijk gauw weer over op iOS. Android is werkelijk inferieur t.o.v. iOS.

 

Alle Android haters ten spijt maar ik gebruik noodgedwongen nu iOS op een telefoon en een tablet en ik heb nog nooit apparaten zo vaak zien crashen. Hopelijk gauw weer over op Android. iOSis werkelijk inferieur t.o.v. Android.

;-)

 

Ik heb genoten van die heerlijk simpele filmpjes van de heer Strubbe!

RiP

 

En wat lees ik weer veel stommiteiten. Voor onze vriend zeg; "ik rust in vrede", en voor de IPAD zeg ik; wat is het toch een brilliant apparaat. Met de groeten aan het android copycat volk.

 

Lekker opmde koffie bij Jobs

 

Apple is voor oude mensen die niks van Android begrijpen.

 

Kleuters! RIP oude man!

 

Mooi. Strubbe illustreert de intuïtieve user interface van Apple. Logisch toch!

 

Android is voor nerds. Kan je tweaken

 

Tonie, reageerder nummer 4 had wel gelijk. Het is oud (maar nog steeds treurig) nieuws. Werd twee weken geleden al gemeld door @pritt op twitter.

 

prima 1 tweet (zonder bron of context lees ik), verder geen krant of site. pas op verzoek van familie donderdag in dat programma van (toepasselijk) omroep Max 

 

Zou wel eens een echt voorbeeld willen horen van dat "open" gebruik waar al die droid kerels het over hebben. Benieuwd hoeveel echte voorbeelden er komen, behalve het Zure zeuren op elkaar

 

zie trouwens ook:

iPad Helps 99-Year-Old Woman Rediscover Writing

http://www.youtube.com/watch?v=YqZpHTUhSYs

 

Geniaal toch?

 

Jammer dat een aantal reacties zo respectloos zijn. Deze leuke oude heer toonde aan niet bang voor nieuwe technologie te zijn. Zo oprecht en hartverwarmend zijn de filmpjes. Probeer allemaal zo mooi positief en oud te worden. RIP heer Strubbe.

 

Jammer dan kan hij de ipad 3 niet testen

 

alle Apple gebruikers zijn inferieure schepsels.

 

Ik word erg moe van dat apple/ android gebash.
Doe eens normaal man! ;-)

 

Nieuwsbrief