De iPad was in het jaar 2000 nog dik en van plastic
Nieuws

De iPad was in het jaar 2000 nog dik en van plastic

donderdag 19 juli 2012 10:16

Een saaie rechtszaak tussen Apple en Samsung levert unieke foto’s op van de strikt geheime beginjaren van de iPad. 

Het maken van de iPad is niet over een nacht ijs gegaan. Al voordat er sprake was van de iPhone, was Apple bezig met een tablet. Dat wisten we al, heeft Steve Jobs twee jaar geleden zelf in een interview verteld. Volgens de wijlen Apple CEO was de iPad het begin. Jobs wilde een scherm waar je op kon typen en in het geheim ging een team ermee aan de slag. Pas toen Jobs de tablet met prille software en al zag, begon het hem te dagen dat ze met die techniek ook een telefoon konden maken.

Foto’s van die prehistorische iPad waar de iPhone uit voort gekomen is, zouden we Apple kennende nooit te zien krijgen. Maar door een rechtszaak tussen Apple en Samsung over het een of het ander zijn de jeugdfoto’s van de iPad nu toch openbaar geworden. En eerlijk is eerlijk: het was geen mooi kindje. Dik, bleek en van plastic doet het nog het meeste denken aan de onderkant van een ouwe iBook met een scherm eroverheen.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Wow. Ik denk dat dit ding destijds aardig de hemel in was geprezen om zijn looks. De eerste witte iBook zag er ook tamelijk futuristisch uit toen. Alleen als je nu ziet naast nieuwe iPhone's en MacBooks lijkt het een relikwie uit de oertijd.

 

Wel slim dat ze het niet gelijk op de markt hebben gebracht maar door hebben ontwikkeld. De concurrentie stond bij de daadwerkelijke ipad 1 perplex

 

hahah en dan te bedenken dat bij de introductie van de iPad 1 iedereen zat te zeuren dat het een opgeblazen iPhone was... Integendeel dus... de iPhone is van origin een gekrompen iPad :D

Zo blijkt maar weer dat Apple toch wel heel goed nadenkt voordat ze iets op de markt zetten!

 

Prachtig! Zit qua vormgeving in de familie van eerste Ipods van dat moment

 

Klopt: die plastic omrande dock-connector komt me heel bekend voor.

 

Nieuwsbrief