De kleinste Rube Goldberg Machine ter wereld
Creative Class

De kleinste Rube Goldberg Machine ter wereld

vrijdag 04 mei 2012 11:31

Melvin the Mini Machine is volgens z’n makers de kleinste Rube Goldberg Machine ter wereld. Hij is hoe dan ook heel sociaal.

Twee jaar geleden kwam de Eindhovense ontwerpstudio HEYHEYHEY met Melvin the Magical Mixed Media Machine. Dat was een eigentijdse versie van de Rube Goldberg Machine, een onnodig ingewikkeld apparaat dat amper ‘nut’ heeft. Melvin had profielen op verschillende sociale media en hield die zelf bij. Melvin was een succes op de Dutch Design Week. Veel mensen wilden Melvin ook graag ergens anders zien, maar door al het materiaal en het formaat van Melvin, bleek het al snel te duur hem opnieuw op te bouwen. Tot nu dan, want Melvin is terug en lekker mobiel: hij woont in twee koffers.


Voor het overzicht: dit zijn de achtendertig stappen die Melvin doet

Melvin the Mini Machine is een Rube Goldberg Machine die er 38 stappen over doet om z’n taak te volbrengen. Aan het eind van de rit plakt Melvin een postzegel op een kaart en stempelt er vervolgens ‘wish you were here’ op. En hij is nog socialer en slimmer dan z’n grotere broer. Mini Melvin heeft GPS en een smartphone aan boord en laat na iedere ‘run’ weten waar hij is, met een foto van z’n toeschouwer erbij. Die post ’ie dan op Facebook en Twitter en op een kaart zodat je precies kunt zien waar Melvin allemaal al geweest is. Net een echte toerist dus.

Mini Melvin maakte zijn debuut tijdens de Milan Design Week, een veel leuker debuut is de korte film die HEYHEYHEY over Melvin maakte.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Echt geen idee waar dit over gaat...

 

Grappig gemaakt. Nutteloos, maar ook wel weer leuk :-)

 

Nieuwsbrief