De meest relaxte vorm van vervoer: een rijdende bank
Nieuws

De meest relaxte vorm van vervoer: een rijdende bank

maandag 25 juni 2012 16:55

Een gemotoriseerd bankstel is een droom voor luie festivalgangers: je rijdt gewoon al zittend naar het volgende optreden.

Een gemotoriseerd bankstel dat zijwaarts over bij voorkeur festivalterrein rijdt - een bezopen idee. Zo ontstond het plan van de Australiër Mardy Daniel dan ook: als geintje na een flinke avond uit. Op internet zag hij iemand die een rijdende fauteuil had gemaakt en vond direct dat dat beter en vooral groter kon. De volgende dag tikte hij een ouwe bank op de kop, vulde die met elektromotor en batterijen en schroefde er vier wielen aan. De Festivalcouch was geboren.

Een ronkend en stinkend voertuig is de Festivalcouch trouwens niet. Daniel zegt dat de elektrische onderdelen die hij gebruikt van uitstekende kwaliteit zijn en daarom aan de dure kant. Een bank met elektromotor, wielen, remmen, batterijen met lader, snelheidsregelaar en chassis kost al snel 2000 euro. En dat is een instapmodel. Daar kun je dan op verder borduren met modellen zoals de Moo-Cowch - een tweezitter met draaitafels, speakers en een lichtsysteem. Wie dorst heeft hangt de Mobile Mini Bar achter zijn bank.

Over de bouw van een Festivalcouch doet Mardy Daniel naar eigen zeggen zo’n vijf dagen. Tijd genoeg dus om er nog voor Lowlands eentje te laten bouwen. Al zal de bank, hoe mobiel ook, wel helemaal hier naartoe verscheept moeten worden. Misschien is doe-het-zelven toch een beter idee.

In onderstaande video zie je de bank in actie.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

In mijn jeugd heb ik veel van dit soort banken zien varen over de Reeuwijkse plassen. Twee surfplanken eronder en een klein buitenboordmotortje aan de achterkant. Door het gewicht zakken de surfplanken onder water en zie je alleen een varende bank. Surreëel en leuk gezicht!

 

Haha, briljant! Misschien nog wel beter dan dit idee.

 

dan zou ik er wel rupsbandjes onderzetten. Het zou toch niet moeten zijn dat je de boel moet aanduwen omdat je vastzit in de modder ;)

 

Er reed ook zo'n bank op Oerol over het strand. Weet niet of dat met rupsbandjes ging maar het ging wel snel :)

 

Nieuwsbrief