Is de Neato XV-11 de Roomba-killer?
Nieuws

Is de Neato XV-11 de Roomba-killer?

vrijdag 03 december 2010 13:37

Een beetje nerd heeft tegenwoordig een Roomba. Kunnen die allemaal naar de schoonouders met de komst van de Neato XV-11?

David dronk in 2007 al een biertje terwijl zijn Roomba schoonmaakte, Hyves' Yme Bosma schijnt geen drempels in  huis te hebben om het z'n robotstofzuiger makkelijk te maken en ik heb zelf ook al zeker twee jaar geen stofzuiger meer aangeraakt. De Roomba heeft in menig huishouden een irritante klus overbodig gemaakt.

Maar dat wil niet zeggen dat de Roomba geen nadelen heeft. Je hoeft hem de trap niet te laten stofzuigen, hij maakt irritant veel geluid en hij doet lang over zijn klus. De Neato XV-11 moet de Roomba-killer worden. Hij doet vooral aanzienlijk korter over de klus omdat hij je kamer met behulp van lasertechnologie scant en daardoor het slimste pad bepaald.

We hebben hem zelf nog niet mogen testen. Net als de Mint is hij nog niet te koop in Nederland. Maar in de vergelijkende tests is het in ieder geval geen knock out. Hij is sneller, maar verder redelijk vergelijkbaar. Ga ervan uit dat iRobot, de bouwer van de Roomba, z'n beste beentje voor zal zetten om de concurrentievoorsprong te behouden.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Maar is ie betaalbaar?

 

Heb je het filmpje wel bekeken?
Hij botst in het filmpje trouwens tegen de eerste de beste muur aan. Werkt goed die laser. :P

 

'Slechts' $399.00...

 

Is dit niet link voor huisdieren, die lasertjes...?

 

Mijn Roomba is inmiddels al een keer aan vervanging toe, ding staat al enkele jaren in mijn huis een slaaf te wezen.

Maar wanneer kan je dan een Neato kopen in NL?

 

Maar is er ook iets dat de neato schoon kan maken.

 

Heren,

Ik kan jullie vertellen dat de neato-xv11 een aanwinst is voor je woning.
De zuigkracht is fenominaal.
Het is echt een perfect apparaat. Het enige wat ze van bij een volgende fase moeten toevoegen is een infarood vuurtoren i.p.v. de magnetische band.
Het kost je wel wat extra transportkosten, maar dan heb je wel wat!

 

Ik heb een Mint aangeschaft en ben er heel erg tevreden mee. Aanrader!

 
 

Ik heb eindelijk de XV-15 kunnen pre-orderen in België.
http://www.robocleaners.be

Ik heb reeds een XV-11 en geef er nu ook eentje kado voor moederdag.
Ik had voordien een roomba en, geloof me, de deze is veel beter.

 

Ik heb net als Fried hierboven ook gekozen voor een XV-15. Zelf had ik al een iRobot en een Homerun gehad maar door reviews zoals deze heb ik ze verkocht. Kon maar weinig partijen vinden in NL die hem verkochten, ben uiteindelijk bij robotstofzuigerstore terecht gekomen http://www.robotstofzuigerstore.nl/product/165688/neato-robot-cleaner-xv...

 

Nieuwsbrief