De nieuwe Fitbit One heeft een vibrerende wekker
Nieuws

De nieuwe Fitbit One heeft een vibrerende wekker

woensdag 19 september 2012 10:55

Fitbit introduceert twee nieuwe fitnesstrackers: een goedkope instapversie (Zip) en een verbeterde versie van de bestaande Ultra (One).

Fitbit komt met twee nieuwe fitnesstrackers. De eerste heet One en is een logisch vervolg up de huidige Ultra. De kleinere Fitbit One telt net als de Ultra je stappen, hoeveel trappen je hebt gelopen, de afstand die hebt afgelegd en hoeveel calorieën je daarmee hebt verbrand. Daarnaast meet One je slaapkwaliteit, nieuw daarbij is het vibrerend alarm à la Jawbone Up. One clip je op dezelfde manier als de Ultra aan broekriem of bh.

Verrassender is de nieuwe Fitbit Zip. De totaal knoploze sociale stappenteller doet door zijn vorm en het kleine zwartwit schermpje voorop erg aan een Tamagotchi denken. Zip telt stappen, afstand en aantal verbrande calorieën. Het apparaatje is spatwaterdicht, met het bijgeleverde rubberen hoesje hang je Zip aan riem of bh. Bedienen doe je door waar dan ook op de Zip te tikken. Opladen hoeft niet, Zip loopt (net als de Tamagotchi) op een horlogebatterij en doet daar ongeveer een half jaar mee.

Helemaal mooi is dat zowel One als Zip gebruikmaken van bluetooth 4.0, net als de Nike Fuelband. Dat is veel zuiniger dan oudere versies van bluetooth waardoor de Fitbit makkelijk contact legt met je iPhone 4S of iPhone 5 (Android-ondersteuning volgt snel). Voorheen moest je Fitbit via je computer synchroniseren, nu heb je aan een smartphone met bluetooth 4.0 en de vernieuwde app genoeg.

De kleine Fitbit Zip is vanaf nu verkrijgbaar en kost in de VS 59,95 dollar. Wanneer de Zip hier verkrijgbaar wordt, is nog niet bekend. Ik reken erop dat de prijs omgerekend rond de zestig euro zal liggen. De One is nu voor 99,95 dollar in de voorverkoop gegaan, de tracker wordt eind oktober in de VS geleverd. Ook hier geen Nederlandse verschijningsdatum of prijs. De even dure Ultra kost hier in verschillende webshops rond de honderd euro, ter indicatie.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief