De plekken waar muziek stierf

De plekken waar muziek stierf

vrijdag 24 februari 2012 16:19

Fotograaf Carey Gough maakte een serie foto's van de plekken waar grote muzikanten stierven. Met Ian Curtis, Jim Morrison en Jimi Hendrix.

Ian Curtis hing zichzelf op in een rode bakstenen rijtjeswoning. Billy Murcia, originele drummer van de New York Dolls, stierf aan een overdosis in een stijve flat in Londen, Jim Morrison onder verdachte omstandigheden in een uitgedost Parijs' appartement. Freddie Mercury aan aids in zijn met hoge muren omheinde huis in Londen.

Muzikanten hebben een grotere kans om te overlijden dan hun leeftijdsgenoten, was vorige week te lezen in nrc.next bij een artikel over Whitney Houston. Het huis van deze dame zal niet misstaan in de fotoreportage van Carey Gough, gepubliceerd door Wired.

In Just Passing Through legt Gough de overlijdingsplaats van tientallen muzikanten vast. Vaak een huis, soms een weg. Zelfs één keer de zee, vanwege de vliegtuigcrash van Glenn Miller.


Billy Murcia


Jim Morrison


Freddie Mercury


Jimi Hendrix


Serge Gainsbourg


Glenn Miller

Bram blogt sinds 2011 voor Bright, voornamelijk over de overlap van kunst, cultuur en media met technologie. Daarnaast is hij uitbater van Torpedo, het kleinste theater van Amsterdam.