De Porsche 911 op twee wielen
Creative Class

De Porsche 911 op twee wielen

zaterdag 05 mei 2012 10:32

De mooiste inzending van de Porsche Next Design Challenge is de Bike, een fiets geïnspireerd op het 911 model.

Porsche wilde wel eens weten wat er mogelijk was met hun oeroude ontwerp van de Porsche 911. Hiervoor schreven ze samen met de blog Co. DESIGN een prijsvraag uit: ontwerp een object kleiner dan een woonkamer en groter dan een tas waarin drie designelementen van de Porsche 911 terugkomen.

Senior Lead UX Designer bij Microsoft en ontwerper David Schultz ontwikkelde de Porsche Bike, inclusief kleine spoiler en een schuin aflopende bovenkant. "Mijn fietsontwerp deelt de 911 kerneigenschappen: licht, snel, simpel, duurzaam en tijdloos," zegt Schultz.

Helaas voor hem koos de jury voor deze zeven finalisten, zoals een ijszeilboot, een speakerset, een zaklamp en een heel huis. Allen ontvangen ze 1500 dollar. De winnaar (bekend op 21 mei) staat zo meteen voor een onmogelijke keuze: of 20.000 dollar, of een jaar lang rijden in een nieuwe Porsche 911.

Een ander groot merk dat eerder ontdekte wat er allemaal mogelijk was met hun merk, is LaCoste. In het LaCoste LAB ontwikkelden ze onder andere een surfplank, een rugbybal en eveneens een fiets.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Mooi hoe de raamstijlen van de 911 de basis van het frame vormen. Erg mooie kruisbestuiving. Beschikbaar voor de consument ? En de prijs ?

 

heel mooi daar hou ik nou van is ie te koop?

 

Ik zie een kickstarter.com project opkomen, mooie fiets.
Al zal Porsche er liever zelf geld aan verdienen en niet het recht geven deze via andere kanalen aan te bieden.

 

Onmogelijke keuze? Jaar lang 911 natuurlijk!

 
 

Nieuwsbrief