De S uit iPhone 4S staat nog niet voor Succes
Nieuws

De S uit iPhone 4S staat nog niet voor Succes

donderdag 31 mei 2012 12:24

Volgens CEO Tim Cook werkt Apple hard aan verbeteringen in spraakassistent Siri. Ook wil Apple meer gaan doen met Facebook-integratie.

Tim Cook is niet veel opener dan voorganger Steve Jobs maar tijdens een interview op een Amerikaanse conferentie heeft de Apple-ceo wel gezegd dat er hard wordt gewerkt aan verbeteringen in Siri. Het aantal medewerkers dat er aan werkt zou zijn verdubbeld. Siri is tot nu toe vrij kritisch ontvangen en de gebruikscijfers zijn nog niet super en volgens sommige onderzoeken zelfs matig. Bovendien kwam concurrent Samsung onlangs met zijn spraakassistent S Voice in de Galaxy S III, die meer kan dan Siri.

Tijd dus om er een schepje bovenop te gooien en daarvan lijkt Cook zich bewust. "Ik denk dat je erg tevreden zal zijn met de verbeteringen aan Siri die je de komende maanden zal zien. We hebben coole ideee├źn over wat er allemaal mogelijk is met Siri."Wat er precies wordt verbeterd, vertelde hij niet.

Een van de geruchten is dat Siri met de komst van iOS versie 6 ook door externe app-ontwikkelaars is te gebruiken. Misschien komt de spraakassistent ook eens in het Nederlands beschikbaar. Gezien de gebruikte spraaktechnologie van de firma Nuance, die ook Nederlands aanbiedt in zijn andere producten, lijkt dat geen groot probleem, alleen moet Apple voor Siri wel deals sluiten met lokale informatiediensten.

De S in iPhone 4S staat overigens voor Siri, zo bevestigde Cook eindelijk. Niet voor Steve, zoals sommigen dachten. Of de volgende iPhone gewoon iPhone 5 gaat heten, wilde Cook niet zeggen. Hij reageerde met: 'volgende vraag, iemand?'

Tijdens het interview had Cook sowieso veel cryptische boodschappen over toekomstige producten waar we enthousiast over zouden moeten worden zonder dat hij er details over prijs gaf. Wel erkende Cook het falen van Apple's sociale netwerk in iTunes, Ping, dat niemand gebruikt. Na de samenwerking met Twitter gaat Apple nu ook meer Facebook-integratie inbouwen, zo liet Cook doorschemeren.

En hij stelde dat Apple de interne geheimhouding verder gaat opvoeren. De waarde daarvan heeft Cook goed geleerd van Jobs, die op zijn kantoor een poster uit de Tweede Wereldoorlog had hangen met de tekst 'loose lips sink ships'.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Heb gekeken naar Siri en S Voice. Maar ik vind Siri toch wel 10 keer beter ontwikkeld. Het werkt soepeler, leuker en gewoon beter.

S Voice is ook wel aardig, alleen werkt dit een stuk minder soepel. En vindt ik S Voice nogal gejat als ik eerlijk mag zijn...

 

Naar mijn bescheiden mening is het alle twee spielerei.
En wat dat jatten betreft: zie het een keer positief, het is een evaluatie van diverse pogingen van verschillende softwareontwikkelaars door de jaren heen.
Gesproken commando's bestaan al zolang er computers zijn. Google had ook al langer Google voice. Daar hoor je niemand over.

 

Met evaluatie bedoelde ik natuurlijk evolutie ;)

 

Nieuwsbrief