De ultieme dock voor je iPhone
Nieuws

De ultieme dock voor je iPhone

dinsdag 03 januari 2012 15:09

De Elevation Dock is simpel, elegant en blijft eindelijk eens op je bureau staan als je je iPhone eruit haalt.

Dat Apple het design van zijn producten hoog heeft zitten, zal niemand ontkennen. Dit is helaas niet echt aan de iPhone-docks terug te zien. Ze bieden vrijwel geen ondersteuning voor verschillende iPhone- en case-formaten en zijn veel te licht om een goede ondersteuning te bieden. Daarom ontwierp Casey Hopkins een dock uit aluminium die deze kleine ergernissen oplost.

Het uiterlijk van zijn Elevation Dock is gebaseerd op het design van de Macbook en door de ondersteuning van een klein rubber balkje passen de meeste iPhone's en cases in de dock. Door het gewicht en de rubberen onderkant blijft de dock op zijn plek staan als je je telefoon eruit pakt. Hopkins heeft ook aan het gebruik van Facetime gedacht, want de iPhone staat precies naar je hoofd gekanteld en de akoestiek van de dock is voor videobellen geoptimaliseerd.

Het Kickstarter-project is zo populair dat Hopkins binnen twee weken al 450.000 dollar heeft opgehaald, terwijl het doel 75.000 dollar was. De Elevation Dock komt in een normale versie (59 dollar) en een plusversie van 79 dollar  met een line-out voor audio en een usb-adapter. De leverdatum staat op april dit jaar gepland.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Ik heb een speaker dockje van jbl naast m'n bed. Blijft prima staan en geeft best ok geluid.

 

Wat een super dock! Jammer dat Apple zelf nog niet gekomen is met een Dock die blijft staan zodra je je iPhone er uit wilt halen, dat zou je wel verwachten ..

 

Mooi! Zal wel prijzig zijn denk ik. Rond de 70-90 euro verwacht ik.

 

simple apple dock past ook een iPhone met bumper in. Miniem stukje velcro eronder en op de tafel waar die op staat en je hebt voor 15 euro hetzelfde. Blijft staan als een huis.

 

Nice. Hebben!

 

Nieuwsbrief