In de wachtrij voor Horizon-mediabox van UPC
Nieuws

In de wachtrij voor Horizon-mediabox van UPC

maandag 10 september 2012 14:09

Voor UPC's nieuwe Horizon-mediabox zijn direct wachttijden ontstaan vanwege de grote vraag van klanten en een monteur-tekort.

De vraag naar UPC's nieuwe Horizon-mediabox is meteen na de aankondiging eind vorige week al zo groot dat de kabelaar lang  wachttijden moet hanteren. De interesse in de nieuwe settopbox bij bestaande klanten is groter dan UPC vooraf had gedacht, zegt een woordvoerster tegen TotaalTV. De Horizon-box, gemaakt door Samsung, heeft zes tv-tuners, een nieuwe interface, diverse apps, en een 500 gb-dvr. Hij kan multimedia-bestanden van computers naar de tv streamen en tv-beelden uitzenden naar iOS-apparaten. 

De wachttijden hebben volgens UPC niet te maken met onvoldoende voorraad, maar doordat de nieuwe mediabox moet worden geïnstalleerd door een monteur, die ook meteen de coaxbekabeling in huis checkt. Installaties duren daardoor langer dan normaal, waardoor er langere wachttijden dan normaal zijn. Nieuwe UPC-klanten kunnen vanaf eind deze maand een abonnement nemen waar de Horizon-box bij zit. Lees ook onze eerste indruk van Horizon.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

"De coax bekabeling is huis checkt", dat geeft mij al de kriebels, naast het feit dat je hem niet zelf kan installeren.

Ik ben benieuwd wanneer Ziggo met een dergelijk apparaat komt.

 

Gelukkig had ik m op de dag van aankondiging besteld en ben ik 19 sep aan de beurt maare is wel vervelend dat hij geinstalleerd moet worden door zo'n upc man maargoed even afwachten dan maar
Wat ik ook minder vond is dat je je huidige modem kwijt raakt maar dat is in overleg met de monteur nou hoop dat ik hem kan overtuigen dat ik door het onlinegamen mijn eigen dlink router nodig heb en dus het huidige modem van upc niet kan missen

 

Er werd in het vorige artikel ook gesproken over een app, waarmee je tv zou kunnen kijken op je ipad.
Ik heb in de appstore nog geen app kunnen vinden. Iemand anders wel?

 

Advertorial??? Wat schuift het?

 

Twonky heet de app

 

@st33fie dank voor je reactie: ik denk dat ik het vorige artikel dan niet goed heb begrepen:

" Aardig detail: je kan met je huidige UPC-abonnement ook de app voor de iPad downloaden en overal de tachtig zenders in huis bekijken. Je logt in met je Mijn UPC accountgegevens. De extra zenders zorgen ervoor dat jij een ander kanaal kan kijken dan je partner of kinderen in de huiskamer. Ook op de iPad krijg je het overzichtelijke navigatie- menu voorgeschoteld."

Twonky ken ik, je hebt een twonkymediaserver die vaak in mediaplayers zit. Met twonky alleen kun je weinig. Ik was in de veronderstelling dat je nu ook zonder die horizon settop box met een app tv kan kijken, zoals dit bij diverse providers kan.
Nogmaals dank, maar twonky is niet het juiste antwoord.

 

@bartr
Voor mij is het ook allemaal nieuw heb nog nooit zo iets gezien bij vrienden of kennisen ben benieuwd

 

@bartr
Ik las ergens dat die app die je bedoeld halverwege september beschikbaar zal zijn. Nog even geduld dus, vrees ik.

 

Geduld is een schoone zaak.. Dank voor de reacties.

 

Lijkt mee te vallen met wachttijden. Vrijdag 7 sept aangevraagd, vandaag box gekregen, wordt de 18e geinstalleerd door monteur.

 

Nieuwsbrief