Debuut Oor op iPhone met Spotify-integratie
Nieuws

Debuut Oor op iPhone met Spotify-integratie

maandag 09 januari 2012 11:54

Muziekblad Oor heeft een iPhone-app met Spotify-integratie uitgebracht. Bij elk te lezen artikel is een liedje te luisteren.

Oor heeft maandagochtend zijn eerste iPhone-app uitgebracht. De gratis app laat gebruikers artikelen van de afgelopen dagen lezen. Bijzonder is dat de app als een van de eerste een volledige integratie van streamingdienst Spotify heeft. Bij elk artikel kan je een Spotify-liedje in de app afspelen. De muziek blijft ook doorgaan als je naar een andere app gaat. Gebruikers moeten wel inloggen met hun Spotify-wachtwoord om te kunnen luisteren binnen de Oor-app.

De app biedt verder popnieuws, recensies van albums en concerten en andere info op muziekgebied. Het archief gaat niet verder dan enkele dagen. 'Dat zou nog kunnen komen in een eventuele latere betaalde update', laat Oor-hoofdredacteur Koen Poolman weten.

Een iPad-app is er nog niet, maar Oor is wel tegen betaling op de tablet te lezen via de MagWorld-app van AKO. Oors iPad-app verschijnt in maart of april.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Leuke app maar jammer dat je een Spotify premium account moet hebben om de liedjes te kunnen beluisteren. aangezien ik dit niet heb is de hele app waardeloos geworden en dus alweer een stille dood gestorven.

 

een beetje muziekliefhebber... enfin. maar je kan spotify premium trouwens gratis tot 30 dagen mobiel proberen tegenwoordig. ook zonder spotify kan je trouwens de artikelen in de app gewoon lezen.

 

Is er ook al iets bekend over een toekomstige Android-applicatie?

 

Superfancy dat ze zo'n Spotify-integratie hebben. Slaat blijkbaar aan in de persberichtjes, maar zo lang je daarmee echt heel veel mensen uitsluit (geen spotify of spotify premium) om muziek te luisteren, en daarmee een van je topfunctionaliteiten waardeloos wordt, is het gewoon een stom idee om uitsluitend Spotify te gebruiken voor zoiets.

 

Nieuwsbrief