Designnieuws uit Milaan: gegoten tafel van boomstam
Creative Class

Designnieuws uit Milaan: gegoten tafel van boomstam

vrijdag 27 april 2012 10:13

Door gesmolten aluminium over een boomstam te gieten, krijg je een unieke tafel.

Voldoende mooie dingen dit jaar op de meubelbeursĀ Salone del Mobile in Milaan. Zo ook Wood casting van de IsraĆ«lische ontwerper Hilla Shamia. Ze maakt tafels waarin aluminium en een boomstam hand in hand gaan.

Zoals te zien is op het plaatje hieronder, wordt het hete aluminium direct op de boomstam gegoten. Door de hitte verbrandt de stam en splijt deze open. Hierdoor loopt het aluminium tot de kern de stam in. Eenmaal afgekoeld wordt het stuk uit de boomstam gezaagd en de poten eronder geplaatst.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

valt het hout dan niet uit elkaar? Lijkt me dat al het hars kapot gedroogd wordt op zo'n moment?

 

Ik heb het idee dat omdat het snel gebeurt, er alleen wat scheuren ontstaan. En ik ben geen bioloog, maar ik heb het idee dat deze boom niet of nauwelijks hars bevat.

 

Waar blijven die idioten toch vandaan komen die dergelijke gedrochten in elkaar steken om toch maar wat aandacht te krijgen.
Niet alleen is het kitch, (geen design dus) het is ook nog eens bijzonder milieu onvriendelijk. Er is een enorme hoeveelheid energie nodig om het gedrocht te maken, en daarbij wordt er een grote hoeveelheid hout gebruikt waar anders veel meer tafels uit gemaakt zouden kunnen worden. Daarbij lijkt het mij ook nog eens lastig om de materialen aan het eind van de levenscyclus van het product te scheiden.

 

@bomboora ga dan lekker zweefteven op de heide, zonder gebruik te maken van internet.

 

Bomboora heeft een punt. Design mag wel wat critischer zijn (lees geengageerder) mooi+groen is nog steeds actueel. Dit ontwerp is mooi-groen zooooo 20ste eeuw

 

Mooi "min" groen

 

Nieuwsbrief