Designnieuws uit Milaan: Kleuren uit metaal
Creative Class

Designnieuws uit Milaan: Kleuren uit metaal

donderdag 26 april 2012 08:49

Als een alchemist laat Lex Pott metaal kleuren maken.


Terwijl je op de kleuterschool een wonder zag gebeuren door met blauwe en gele verf groene verf te laten ontstaan en de "Kleine Chemiscus-set" op de lagere school ook magisch was, gaat Lex Pott een stapje verder. Of eigenlijk een flink aantal stappen, tot hij de essentie van kleur te pakken heeft. Voor True Colours Miniatures maakt hij kleur zonder zelf iets te doen.

Pott neemt zes rechthoekige metalen paneeltjes formaat A5 van koper, aluminium, brons of staal. Met verschillende chemische processen laat hij het metaal oxideren. Met welke chemicali├źn hij dat doet valt in scheikundige benaming op de plaatjes te lezen. "Ik maak de kleur niet maar voeg dingen toe en breng daarmee een reactie op gang. De kleur komt van binnenuit het metaal." Ieder paneeltje produceert een alchemistisch kleurenpalet, dat laat zien wat voor een bijzondere resultaten de natuur produceert. En dat zijn alles behalve "natuurlijke" kleuren.

True Colours Miniatures was te zien bij De glans der dingen van Tuttobene.

 

Lex Pott Found by James from Found by James on Vimeo.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief