Deze hometrainer hoef je niet steeds op te ruimen
Nieuws

Deze hometrainer hoef je niet steeds op te ruimen

donderdag 21 juni 2012 13:04

Klap een hendel van deze zwarte sculptuur omhoog en je hebt een hometrainer. Vela is bedoeld omniet uit de toon te vallen in je interieur.

Die zwarte glimmende sculptuur met die tussen touwtjes geklemde schijf is dus een fiets. Niet dat hij je van huis naar de supermarkt brengt, want het is een hometrainer. Had je niet herkend he?

De meeste apparaten uit de sportschool wil je niet in je woonkamer hebben en worden verbannen naar de logeerkamer of zolder. Het uitgangspunt bij deze exercise bikeĀ Vela is juist dat je hem in de woonkamer wil gebruiken. Dat fietst toch veel fijner dan in een verdomhoekje.

Matthis Hamann, managing partner bij industrieel ontwerpbureau LUNAR Europe legt uit: "Ons doel was een bijzonder goed functionerend fitnesstoetsel te maken dat naast gebruik als sportapparaat ook als esthetische sculptuur je woonkamer verrijkt. Zo worden 'life' en 'style' op de best mogelijke manier gecombineerd."

Grote vraag voor ons is voorlopig: fietst 't een beetje?

Boven-, zij- en vooraanzicht van de Vela.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief