Deze picknicktafel past makkelijk achterop de fiets
Creative Class

Deze picknicktafel past makkelijk achterop de fiets

vrijdag 26 oktober 2012 17:19

Met de fietstas Springtime neem je een tafel, twee stoelen, servies en etenswaren mee achterop.

Fijn dat onze Nederlandse designers het dicht bij huis houden. Op de Dutch Design Week zagen we eerder al het biologisch afbreekbaar wegwerpbestek in de vorm van een tulp en de fiets met winterbanden. Vandaag de heerlijk Hollandse picknickset als fietstas.

Het doet een beetje denken aan de blauwe uitklaptafel die je op campings vaak ziet, maar dan ingenieuzer. Springtime is een ontwerp van Jeriƫl Bobbe van designstudio Bloon en is makkelijk aan de fiets te bevestigen. Ben je na een ontspannen fietstocht in het park beland, dan klik je de tas van de fiets en klap je hem open tot tweezitter met tafel. Er is zelfs rekening gehouden met vakjes voor servies en etenswaren.

Omdat de tas is gemaakt van hout, kan hij wel wat zwaar zijn. Maar wie klaagt daar nu over, je hebt een volledige buitenmeubelset achterop de fiets! Springtime komt in verschillende kleurencombinaties, maar is op dit moment nog niet te koop.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Het is juist het idee om met je vriend(in) of potentiƫle vriend(in) ergens op een mooie plek in het gras te belanden. Met kleedje of niet. Het idee is vervolgens dat je dan steeds dichter bij elkaar schuift om het uiteindelijk op een knuffelen te zetten.. Uiteraard onder het genot avn een drankje, een hapje etc... Dit tafeltje schept behoudt alleen maar de afstand :-)

 

Helemaal met Jan Willem eens. Je zit ook behoorlijk voor lul als je met dit geval tussen de picknick kleedjes zit als een stel stijve harken.

 

wat jammer dat jullie de kansen niet zien van dit ontwerp....en zo vanuit jezelf geredeneerde negativiteit is het makkelijkste wat er is....

een mooi en ingenieus ontwerp voor alle mensen die niet altijd knuffelend over het gras willen of kunnen rollebollen...

het is niet per definitie een vervanging van het kleedje op de grond, ik zie een mooie toekomst voor de urban-picknick-movement die graag wat dichter met het hoofd bij de wolken zit ;-)

 

Wat jammer dat je met je hoofd in de roze wolken zit en niet het onderscheid kunt maken tussen prutswerk en ingenieus design. Niet alle hersenspinsels van designers zijn per definitie geniaal.

 

En jij kunt dat natuurlijk wel? Gezellig weer.

 

Ik vind dit een geweldig ontwerp. Niet voor de kalverliefdes, maar wel voor de mensen die een praktische oplossing zoeken om op een door hun gekozen plek van de natuur te genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Ook handig als het gras nat is.

 

Nieuwsbrief