Deze sleutelhanger neemt geen ruimte in
Creative Class

Deze sleutelhanger neemt geen ruimte in

maandag 14 september 2009 17:03

Een praktische en mooie oplossing voor te volle broekzakken: de sleutel die tegelijkertijd ook sleutelhanger is.

Kunstenaar Scott Amron blijft de inhoud van de Gamma verbeteren. Deed hij het eerst met stopcontacten, zijn nieuwst product draait om sleutels. Voor 3,50 dollar koop je een blanco sleutel die iedere sleutelboer kan bewerken tot een exemplaar dat jouw voordeur opent. De truc is dat de Split Ring Key Blank de basis voor je hele bos is. Het ronde platte stuk van de sleutel is door Amron vervangen door een ring waaraan je je andere sleutels ophangt. Eenmaal aan je bos ziet het er zo onopvallend logisch uit dat je je afvraagt waarom niet alle sleutels meteen ook een ring zijn.

Scott Amron vermijdt investeringen en risico. Je kunt nu je sleutel bestellen, maar pas bij een x aantal bestellingen gaat het ding in productie. Met andere woorden: de MOQ (Minimum Order Quantity) is allesbepalend.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

..de sleutel sie.. = ..de sleutel die.. ; )

 

Misschien omdat het niet zo stevis is en je geen kracht kan uitoefenen?...

 

Omdat het meer plaats in beslag neemt (ronder en langer) wanneer je geen sleutelhanger gebruikt? Omdat je een sleutel ook om bijvoorbeeld een touwtje kunt hangen? Omdat het vlakke uiteinde van een sleutel best wel handig is om grip te krijgen op de sleutel? Omdat die grip bij veel sleutels in dit design minder praktisch is? Voordeel is misschien minder gewicht. Maar ik heb uitgevonden dat men veel teveel sleutels gebruikt (en onzin aan de sleutelbos hangt) voor doeleinden die praktisch niet nuttig zijn.

Oh ja, nu nog een bumpkey versie. Plus, zo te zien is dit een vrij standaard sleutel die gemakkelijk te lockpicken is. Heel handig inderdaad. Voor een kunstproject, that is. Hoewel ik het kunstzinnige er niet van in zie. Want deze vraag heb ik mezelf al eerder gestelt. En kwam toen op bovenstaande praktische bezwaren.

Lijkt misschien een leuk idee, maar heeft ook behoorlijk wat nadelen. Investeer liever in een goed slot, leer de zwakheden van je beveiliging. Heb je meer aan.

 

Nieuwsbrief