Deze topics waren dit jaar het populairst op Twitter
Nieuws

Deze topics waren dit jaar het populairst op Twitter

maandag 07 december 2015 09:42

De eerste jaarlijstjes stromen alweer binnen. Twitter maakt de meest gebruikte hashtags bekend.

Zoals elk jaar zet Twitter ook in 2015 weer de populairste hashtags op een rij. Dat doet Twitter Nederland dit jaar in vier categorie├źn.

Onder de top trends van Nederland algemeen is '#vacature' het meest gebruikt. Dat was vorig jaar ook al het geval. Op de tweede plaats komt #voetbal, daarna volgt #zzp. Verder opvallend in de Nederlandse lijst is #pgbalarm, waarmee problemen rond het persoonsgebonden budget aan de kaak werd gesteld. Ook over #drones werd veel getweet en #wielrennen was populair, met name omdat de Tour dit jaar in Utrecht startte.

Wereldwijd werd steun gezocht

Ook wereldwijd werd Twitter veelvuldig gebruikt om werk te vinden. #Jobs was over de hele wereld de populairste hashtag. Daarna volgt #Quran.

Volgens Twitter zochten Twitteraars 'steun bij elkaar tijdens impactvolle gebeurtenissen'. Onder maatschappelijke trends wereldwijd staan bijvoorbeeld #JeSuisCharlie, #PrayForParis, #BlackLivesMatter en #RefugeesWelcome.

Lees ook:

'Twitter wil berichten langer dan 140 tekens mogelijk maken'

Rutger houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.

Nieuwsbrief