Discovery Channel crasht met opzet Boeing 727
Nieuws

Discovery Channel crasht met opzet Boeing 727

maandag 30 april 2012 22:28

Vrijdag liet Discovery Channel een Boeing 727 passagiersvliegtuig in de woestijn van Mexico crashen voor de documentaireserie Curiosity.

De Boeing 727 crashte vrijdag in de Sonoran woestijn van Mexico onder gecontroleerde omstandigheden. De Mexicaanse politie en het leger hadden het crashgebied afgezet en de piloot sprong enkele minuten voor de crash uit het vliegtuig. "Dit baanbrekende project laat een echte crash van een passagiersvliegtuig zien en onderzoekt de vraag hoe vliegtuigcrashes beter te overleven zijn", aldus de tv-zender over zijn documentaireserie Curiosity.

Het vliegtuig zat vol met wetenschappelijke experimenten zoals crash dummies. Camera's op de grond, aan boord van het vliegtuig en in andere vliegtuigen filmden de crash. "Het is de ideale debuutaflevering van onze serie Curiosity die de fantasie van ons publiek moet stimuleren, moedig vragen stelt en zonder angst antwoorden zoekt." De woestijn waar het vliegtuig crashte zal uiteindelijk milieu-verantwoord opgeruimd worden.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Hoe spring je in vredesnaam uit een vliegende Boeing? Kom je dan niet direct de vleugels tegen? Of hebben die dingen ook nog deuren achterin?

 

Als je springt heb je dezelfde voorwaardse snelheid als het vliegtuig. Dus als het goed is niet...

 

Wel wordt je direct afgeremd door de luchtweerstand natuurlijk. Al zal dat waarschijnlijk ook weer niet zó snel gaan dat de vleugel je zou kunnen raken. Denk ik.

 

Een Boeing 727 is uitgerust met een toegangstrap in de staart (http://en.wikipedia.org/wiki/Airstair). Deze uitgang is ook gebruikt door een kaper (http://nl.wikipedia.org/wiki/D.B._Cooper) om uit de 727 te springen tijdens de vlucht.

 

Ik snap dan eigenlijk niet waarom een vliegtuig niet standaard word voorzien van parachutes voor het geval er een defect op treed.

 

Kijk, dat zijn nu nog eens antwoorden waar je iets aan hebt! :-D Bedankt Kokke, Simon en Willem.

 

Nieuwsbrief