Disney maakt elke plant aanraakgevoelig
Nieuws

Disney maakt elke plant aanraakgevoelig

vrijdag 17 augustus 2012 11:23

Een muzikale tuin waarin elke plant een ander instrument is. Dankzij Disney is het dichterbij dan je dacht.

Je hebt het misschien niet door, maar Disney is een ontzettend innovatief bedrijf. Al jaren werken ze samen met universiteiten onder de naam Walt Disney Research. Eerder dit jaar leverde dat de slimme techniek Touché op. Die sensor kan elk voorwerp aanraakgevoelig maken, van deurknop tot menselijk lichaam. Praktisch is anders, maar daar was het Disney ook helemaal niet om te doen.

In plaats daarvan zijn ze op zoek naar betovering, iets waar Touché erg geschikt voor blijkt te zijn. Door de sensor naast een plant in de grond te steken, wordt die plant aanraakgevoelig. Botanicus Interacticus noemt Disney zo’n plant en betoverend is het zeker. Disney Research liet hun voelende planten vorige week tijdens de SIGGRAPH in Los Angeles voor het eerst aan het publiek zien.

Dat publiek zag planten die bij aanraking muziek maakten, bij elk blad een andere noot. Ze zagen bloemen die bij het geringste beetje aandacht beelden op een tv-scherm toverde, heviger naarmate menselijke aandacht langer duurde. Onzichtbare technologie die je maar wat graag voor magie aanneemt. En omdat Touché bluetooth heeft, is installeren niets meer dan het naast een plant steken. Wie weet lopen we in Disneyland binnenkort door een sprookjesbos vol Botanica Interactica.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Zon=zo'n of zo een
Me is ook geen bezittelijk voornaamwoord, dezelfde irritatie...
Spelfout kun je maken maar zulke neo-populaire grammatica getuigt niet van goede journalistiek, maarja die fout haalt Word er ook niet automatisch uit.

 

Is een foutje met accenten in de app; op de site staat de apostrof er namelijk wel ;)

 

OFFTOPIC@sko3n fijn dat je zon goede aanvulling op het artikel bent....

ONTOPIC ik zie al die kinderen al door de struiken van disneyland rennen...ben beneiuwd wat er gebeurd als je de bloem plukt...

 

Zou erg tof zijn als er dan een cartoonesk wah-wah-wah geluidje zou klinken. 

 

Ben benieuwd hoe het fluitekruid klinkt...

 

Nieuwsbrief