Dit kunstwerk verkoopt zichzelf
Nieuws

Dit kunstwerk verkoopt zichzelf

vrijdag 22 januari 2010 16:13

Deze box met ingebouwde processor verkoopt zichzelf automatisch op eBay. Keer op keer.

Geïnspireerd door de Box With the Sound of Its Own Making van Robert Morris en de filosoof Jean Beaudrillard, heeft kunstenaar Caleb Larsen een zwarte doos gemaakt die zichzelf verkoopt.

Het project van de Mexicaanse kunstenaar heeft een ingebouwde processor en verbindt zichzelf elke tien minuten met internet om te kijken of het zichzelf heeft verkocht. Zodra het item verkocht is op eBay, zet het object zichzelf opnieuw op internet tot er een volgende koper is.

Wie de bieding wint, kan het kunstproject in huis houden totdat er een volgende koper is. De zwarte doos staat op dit moment op eBay voor nog geen 2000 euro. Er kan nog zes dagen op worden geboden. Het is moeilijk in te schatten hoe lang je eigenaar bent van het kunstwerk. 'Het kan een fractie van een moment zijn of jaren', aldus Caleb. 'Dat is een eigenschap van het kunstwerk'. De kunstenaar heeft zelf recht op 15 procent van de transacties tussen de kopers en verkopers.

black box

Reacties

Waarom gaat het geld niet naar Haïti??

 

Omdat daar wereldwijd al zoveel geld naartoe gaat, dat het eiland drie keer opnieuw opgebouwd kan worden.

 

Als dit ding nu via 3g werkte met een simkaart, word ie niet verpest door zo'n internetkabel en kan het kunstwerk meteen zelf een taxi bellen

 

Sommige mensen hebben echt geen leven.

 

ik zeg AWESOME

 

Wat een vet idee!
Inderdaad erg suf dat die kabel eruit steekt, maar als iemand uit Haïti hem thuis krijgt heeft die de optie van 3g natuurlijk niet...

 

LOL

 

Deze gast is echt geniaal. Ben benieuwd wat voor accu er in zit want anders zal hij niet lang online blijven en zal de kunstenaar niet veel verdienen. Maar al met al echt geniaal gevonden.

 

Tsja, we hoeven toch niet alles met Haïti te associëren :-(

 

Gaaf ding! Bieden en stekker eruit :)

En ik bepaal zelf wel of mijn geld naar Haïti gaat of niet. Wat een bizar idee dat iedere cent naar Haïti moet. Verkoop je eigen huis dan maar.

 

Haiti als je niet doneert hoor je er biet bij. Gelukkig maar dat ik bergens bij hoor.
En wat heb je nou aan deze dure zwarte doos ?

 

Het is de frustratie van de kunstenaar om aan geld te komen.

 

Stop media-misbruik Haïti!

 

Briljant idee!

 

Koel idee om geld te vangen :D

 

Tof

 

Je bent toch gek als je daar geld voor betaald?

 
Waarom? De prijs van het kunstwerk staat nu al op ruim 3.000 Euro... Als tijd invloed heeft op prijs van een kunstwerk, dan is het een goede investering... Dit is de eerste 'ronde' dat kunstwerk ook wat buzz krijgt. Dus een goede tijd om erin te investeren, of niet?
 

Tolles Scheisse. Maar kansloos verder.

 

Ik snap het niet? 'ik wil een (dure) zwarte doos die zichzelf doorverkoopt' … wat moet je ermee, totaal nutteloos!

 

Zoals de meeste kunst (en dan vooral die mislukte beelden die nergens op lijken) kost het klauwen vol geld en heb je er geen zak aan. Als de maker dit ding weg zou doen voor een 50 euro zou niemand het zien als kunst omdat het te cheap is. Dan zou iedereen zeggen wat en cunt ding. Maar nu die 2000 euro is verkoopt ie um waarschijnlijk ook nog.

 

Haitie? WTF never heard of it!

 

De zwarte doos koos loos,jou,een poos.

 

Nieuwsbrief