Dit dockingstation maakt een pc-werkplek van een tablet
Nieuws

Dit dockingstation maakt een pc-werkplek van een tablet

vrijdag 04 april 2014 09:29

Nederlanders komen met een dockingstation die elke tablet moet 'omtoveren' tot een werkplek met muis en toetsenbord.

Het Nederlandse Dock2Office start komende woensdag een Kickstarter-campagne voor zijn 'Sphinx'. Dat is een dockingstation om tablets comfortabel met muis en toetsenbord op je bureau te kunnen gebruiken. "Niet langer is het nodig te switchen tussen tablet, laptop en desktop computer, met de Sphinx verandert iedere tablet in een pc-werkplek", stellen de makers.

Handig voor flexwerkers en werknomaden die (om een of andere reden) liever een tablet dan een laptop mee willen nemen. Het dockingstation is vooral bedoeld voor bedrijven, die kunnen 'elke bedrijfsapplicatie' laten werken in een virtuele desktopomgeving op de tablet.

Volgens Dock2Office zorgt de Sphinx ook voor 'een ergonomische werkhouding'. Geen last meer van het ‘tablet-neksyndroom’ en de 'Gorilla-arm'. De prijs is nog niet bekend. Die volgt woensdag.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Soort gelijkbaar producten zijn tevens al te koop voor de liefhebber..

 

Als een van de teamleden van Dock2Office wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om de unieke eigenschappen van de Sphinx toe te lichten.

@Civic. Er zijn inderdaad andere dockinstations voor Ipad, maar er is geen een die het mogelijk maakt om met muis en toetsenbord op Ipad te werken.

@MeneerKaka99 Het klopt dat Sphinx samenwerkt met je Remote desktop omgeving on Daas omgeving. Er zijn een groot aantal apps voor de Ipad beschikbaar om je Remote desktop te benaderen. Bekende zijn Splashtop, Teamviewer, VNC, RDP van Microsoft etc.. De Sphinx werkt samen met al deze Apps.

 

dit ziet er best leuk uit, misschien jammer dat al die kabels mee moeten, (zou handiger geweest zijn als het ook draadloos kon) maar hoe zit dat met die dingen van windowsserver wat ik in dat filmpje zag, wordt dat gestart op je tablet (ipad) als je hem erin klikt, of moet daarvoor iets op de tablet geinstaleerd worden,

 

Nieuwsbrief