Doe handsfree je deur op slot met je smartphone
Nieuws

Doe handsfree je deur op slot met je smartphone

woensdag 03 oktober 2012 13:24

Naast NFC en wifi heeft dit slimme slot nu ook bluetooth 4 aan boord: handsfree je deur op slot doen.

Je deur van het slot doen door een app te openen of zelfs simpelweg je telefoon er langs te zwaaien. Het kan met Lockitron, een slot waar Rutger vorig jaar ook al over schreef. De makers van het slimme deurslot hebben zich de afgelopen tijd teruggetrokken, nu hebben ze de nieuwe versie van Lockitron als eigen crowdfundproject gepresenteerd. Gedurende dertig dagen kun je het apparaat wereldwijd vooruitbestellen. Na die maand start de productie, ongeveer net als bij Kickstarter betaal je pas als je het slot daadwerkelijk krijgt.

De grootste verbetering is dat je voor Lockitron niet meer je halve deur hoeft te verzagen; dit nieuwe model past gewoon over je bestaande nachtslot (werkt dus niet bij slot met sleutel). Ook hangt het nu aan de binnenkant van je deur. En was ontgrendelen met NFC bij de vorige versie al handig, dit keer is ook het zuinige bluetooth 4.0 ingebouwd. Dat betekent dat het slot gewoon open gaat wanneer je er op af loopt met smartphones als de iPhone 5 of 4S. Support voor Android volgt wanneer Google het officieel ondersteunt. 

Van afstand vergrendelen of ontgrendelen met de app kan ook nog steeds. Ook tof: Lockitron heeft een sensor die je een seintje geeft als iemand aanklopt of je deur met een sleutel opent. Lockitron kost tijdelijk omgerekend 115 euro, onbekende verzendkosten niet meegerekend. Eerste lichting staat gepland voor levering in maart.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Ik zou hem niet graag op mijn buitendeur hebben.
Ik verwacht dat een beetje hacker op afstand je deur kan openen. Met NFC wordt dat wat lastig en is dus veiliger maar dat heeft de iPhone niet als ik me niet vergis.
Ik sla ff over.

 

Misschien moet je eerst lezen voor je blaat.
Voor de beveiliging wordt een PGP Public Key encryptie gebruikt met een RSA key van 2K.

Succes hacker. :-)

 

hehehe, als er eentje blaat dan ben jij het wel.

Vertrouw jij je hebben en houden maar toe aan een electronische sleutel tot dat de eerste berichten binnen komen dat ze gehackt zijn.
Ik doe het wel met een metalen sleutel van een paar euro waarbij je op zijn minst een koevoet bij nodig hebt.

 

Klinkt allemaal mooi Atheistus , maar geef toch de voorkeur voor de mening van Ikkuh.

 

Dan is je iphone leeg kan je je huis niet in...

 

Alsof een inbreker niet in beide gevallen prima uit de voeten kan met een koevoet... Gelukkig denk ik nog na hier..

 

Nieuwsbrief