Doe mij die maar: Spiked Cycles laat je zelf een elektrische fiets samenstellen
Nieuws

Doe mij die maar: Spiked Cycles laat je zelf een elektrische fiets samenstellen

maandag 09 juli 2012 14:27

Het nieuwe Nederlandse elektrische fietsmerk Spiked Cycles laat je je eigen fiets ontwerpen. Van retro tot een tikje excentriek.

Alleen al het woord trapondersteuning zorgde ervoor dat het imago van de elektrische fiets een ‘ding’ voor oudjes was, maar het tegendeel is waar. De markt voor de elektrische fiets met pedal assist - dat klinkt al een stuk hipper - is enorm groeiend. Trapondersteuning betekent overigens dat de elektrische fiets je tijdens het trappen helpt tot een kilometer of 27 per uur. Ga je harder dan mag de motor van de Nederlandse wetgeving je niet meer helpen. Er zijn ook elektrische ‘fietsen’ met een ‘gashendel’ waarbij je niet hoeft te trappen, maar die vallen onder een andere wetgeving.

De ‘elektrische rollators’ zijn inmiddels ingehaald door fietsen met modern design waarop je best gezien wil worden. In een notedop wil het Nederlandse Spiked Cycles zich onderscheiden door goede componenten en de mogelijkheid om je eigen fiets online samen te stellen. Hoewel de basis van het frame min of meer gelijk is, met als verschil een gesloten sportframe met bovenbuis of een open damesframe, kun je van alles aanpassen aan de fietsen zodat ze een unieke uitstraling hebben.

Je hebt min of meer de keuze uit vijf fietsen van hip tot excentriek en kan de kleuren, het aantal versnellingen, achterlichten, het type stuur, zadels, voor- en achter bagagedragers, lange of korte spatborden, kleur van banden en velgen aanpassen. De Spikeds zijn ook uitgerust met tandriemaandrijving. Dat betekent geen kettingvet meer op je broek. Bovendien hebben de fietsen de optie voor verende zadelpennen en zijn ze uitgerust met een verende voorvork. Afhankelijk van de intensiteit van trapondersteuning die je kiest zorgt de Li-ion accu voor een actieradius tussen de 45 en 70 kilometer. De prijzen variëren van 2.099 tot 2.584 euro.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Die prijzen die je noemt zijn lager dan op de website. Heb zelf een leuk modelletje samengesteld en kwam op ruim €2400. Da's wel erg veel geld voor een fiets!

 

2.400,- Euro is inderdaad serieus geld voor een fiets. In de prijs onder het artikel zit duidelijk een type fout. Met onze prijzen blijven we voorlopig wel onder die van onze directe concurrenten en bieden we heel wat fietsplezier. Wij gaan ervan uit dat je met onze fiets minimaal 3x vaker fietst en dan wil je op je fiets kunnen vertrouwen en geen gedoe.
Leon van Spijk: co founder Spiked Cycles

 

Prijzen zijn nu aangepast, dank.

 

Leuke fiets, jammer dat ik hem niet zomaar kan proberen.

 

De Spiked fietsen proberen is geen probleem; stuur even een mail naar info@spikedcycles.nl of bel even

 

ik heb er een en heb hem vorige week tijdens de Bread and Butter show in Berlijn voor het eerst kunnen testen. je weet niet wat je meemaakt, je crosst iedereen voorbij en je legt met gemak 15+ km per rit af.we hebben dus veel van Berlijn gezien mag je wel zeggen.
Waarin deze fietsen vooral in verschillen met andere electr.fietsen is dat deze zijn gebouwd voor het serieuze werk, je kan ze werkelijk door alles heen sturen, parken,bossen,opgebroken straten etc.
petje af voor het design en de bouwkwaliteit, ze zijn elke euro meer dan waard en in deze tijd dat je je sneakers, kleding etc naar eigen smaak kan pimpen/tweaken dus helemaal anno nu !

zoals Jobs al zei : think different...

 

Leuke E-bike en nieuw concept. Hiermee maken je E-fietsen een stuk hipper en origineler. Nu alleen nog de slogan die ze gebruiken origineel maken: "enjoy your ride" BRIK fietsen maakt hier al 2 jaar gebruik van zie: www.brikfietsen.nl

Met vriendelijke groet,

 

enjoyouride

 

Ziet er goed uit! Maar wat zijn de specs, actieradius, laadtijd, gewicht...?

 

Elke Spiked Custom E-bike heeft een aluminium frame met volledig geïntegreerde kabels en controller unit ruimte. 
• Spiked Compact Multi size E-bike frame, lichtgewicht Aluminium 7005 Heat treated T4/T6 
• 250 Watt onderhoudsvrije borstel loze motor in voorwiel naaf.
• 36V, 8,6 Ah centraal geplaatste Li-Ion batterij met output 310Wh. Gewicht: 2,8 kg leverbaar in stijlvolle bescherming foudraal in 4 spatbord kleuren.
• Direct en intuïtieve trapondersteuning op basis van krachtsensor bij de trap-as, Instelbaar of 3 niveaus met ieder eigen actieradius tussen 45-70 km (afhankelijk van rijgedrag, gewicht en omstandigheden, Actieradius in High-mode: 45km komt overeen met 14,5km per 100Wh, 70km op Eco-mode = 22,6km per 100Wh.)
• Overzichtelijk en leesbaar LCD-display op het stuur geeft snelheid, accu status, kilometerafstand en rit afstand weer. (incl. Error indicaties )
• SR Suntour verende voorvork speciaal ontwikkeld voor de motor in voorwiel naaf
• Abus frame slot met ART-keurmerk (extra Abus kabel-, ketting- of Bordo Granite X vouwslot als los accessoires leverbaar)
• Selle Royal: zadel type Respiro (Royal Gel) in verschillende uitvoeringen afhankelijk van gewenste zithouding (stuurbuis) keuze respectievelijk:  90º Relaxed, 60º Actief of 40º Sportief. ( Zadels ook in leeruitvoering als up-grade leverbaar)
• SuperNova: Geïntegreerde LED verlichting op de accu, het achterlicht brand altijd als systeem in werking is en voorlicht is bij te schakelen indien nodig.
• Bagagedragers voor en of achter naar keuze aan te schaffen (Achterdrager voor de zware last en voorrek voor persoonlijke lichtgewicht spullen)
• 28” Ryde E-bike velg type Andra 20 (leverbaar in 4 kleuren volledig aluminium,  zwart, geel of oranje)
• Schwalbe Fat Frank ballon band met zijreflectie en Nederlands ventiel, in 3 kleur variaties, zwart, crème of retro zwart met witte flanken.
• Curana: Lichtgewicht Hi-Lite Aluminium spatborden met Ø5mm RVS spatbord stangen.
• Onderhoudsvrije eccentrische tandriem aandrijving. (polyeurethaan tandriem spant zichzelf m.b.v eccentrische CAM crank alleen als er kracht op de pedalen gezet wordt)
• Sturmey Archer interne naaf versnelling met EN goedgekeurde terugtraprem en keuze uit 2 of 5 versnellingen.
• Magura HS11 hydraulische velg rem op voorwiel.
• SR Suntour Parallelogram verende zadel pen XL 400mm lengte (comfort naar wens instelbaar)
• Hebie zijstandaard in 'heavy' 40kg uitvoering.
• Vaste en Quick release zadelbuis klem standaard mee geleverd (zadelbuis klem met diefstal beveiliging is als los accessoires verkrijgbaar)
• Achterdrager standaard voorzien van snelbinder en “Easy fit window” t.b.v. YEPP kinderzitjes.
• Voordrager wordt geleverd met 3 punts bagagespin.
• Gekeurd volgens norm EN 15194.
• Gewicht van de e-bike: afhankelijk van gekozen configuratie  22-26 kg (inclusief accu).

 

Nieuwsbrief