Donkervoort D8 GTO te koop
Nieuws

Donkervoort D8 GTO te koop

dinsdag 20 december 2011 12:19

Moeders, houdt uw kinderen binnen, de Donkervoort D8 GTO is los.

Terwijl meneer Müller van Spyker zich wat verkeken leek te hebben op de opgave om Saab te redden van de ondergang, werd in de polder lekker doorgewerkt bij Nederlands andere automobiele trots: Donkervoort. De kleine automaker uit Flevoland presenteerde vorig jaar de D8 GTO, een werkelijk spectaculair uitziende open auto. In de traditie van sigaartjes als de Westfield en Cobra. Verwacht in Nederland heel erg dik over een ton te betalen voor één van de eerste 25 (waarvan de helft al verkocht zijn). Maar dan heb je wel een Audi-blok van 400pk in je auto van 700 kilo. Je moet van goeden huize komen om dat volgas rond een rotonde te trekken. 

De mooie lijnen werden ontworpen door Jordi Wiersma. De jonge ontwerper die we bij Bright een aantal jaren geleden al eens interviewden. Toen had hij net zijn stage afgerond. 

Om van het motorgeluid te genieten, kun je dit videootje even bekijken.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Supervet design, die lampen zo aan de zijkant. Hadden we maar nog wat meer coole automerken in NL..

 

Niet netjes, Bright, dat jullie mijn kritiek van gisteren op dit nietszeggende stukje hebben verwijderd! Ik dacht dat dit een open forum was...

 

Zal ook wel nietszeggende kritiek geweest zijn dan.

 

Nieuwsbrief