Door wazige beelden op de muur kun je fijner film kijken
Nieuws

Door wazige beelden op de muur kun je fijner film kijken

maandag 25 juni 2012 13:47

Met een systeem à la Ambilight projecteert het MIT lab tv-beelden op de muur en het plafond. Hierdoor word je dieper ondergedompeld in een film.

Ik heb een Philips televisie met Ambilight die de muur achter mijn tv meekleurt met het beeld op de tv. Het zorgt voor een rustigere kijkervaring. MIT Media Lab heeft nu een systeem ontwikkeld dat het Ambilight-principe van 2d naar 3d tilt. Dat moet ervoor zorgen dat je nog meer in de film word ondergedompeld.

Het Infinity-By-Nine systeem (video) genereert wazige beelden gebaseerd op het beeld op de tv en projecteert deze vervolgens met beamers op de muren rondom de televisie. Juist het wazige beeld versterkt het effect dat je in de kijkervaring zit omdat in je gezichtsveld de periferie altijd onscherp is. Bij testen gaven kijkers aan dat ze ‘dieper’ in de kijkervaring zaten. Een enkeling meldde dat ze zelfs de hitte van een explosie voelde.

Voor de meeste huiskamers is een dergelijk 3d-systeem minder geschikt omdat het schermen of kale muren vergt om de wazige beelden op te projecteren. Een bioscoop zou veel makkelijker aan te passen zijn aan een dergelijk systeem.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Ik vind het idee erg interessant. Mijn ervaring met Ambilight is dat het inderdaad rustiger is en fijner kijkt.

Ik vind het "3D" in veel van de films die nu in de bios zijn eigenlijk niet echt iets toevoegen als ik eerlijk ben dus ik ben benieuwd hoe dit eruit zou zien. Jammer dat het niet erg praktisch is voor thuis.

 

3d is nog in ontwikkeling maar wacht maar tot het in een wat verder stadium is

 

Ik zou "geen bril meer nodig hebben" een hele goede ontwikkeling vinden.

 

Nieuwsbrief