Dots: veelbelovend iPad-magazine van Nederlandse makelij
Nieuws

Dots: veelbelovend iPad-magazine van Nederlandse makelij

vrijdag 13 juli 2012 11:57

De tweede editie van Dots, het Nederlandse digital art magazine, verscheen gisteren. Bright sprak oprichtster Shevia Limmen.

In maart verscheen Dots magazine, een veelbelovend Engelstalig iPad-only magazine van Nederlandse makelij. Deel twee met thema Art & Technology is net uit. In die editie onder andere een exclusief kijkje op interactieve installatie Dune van Studio Roosegaarde. “We wisten al vrij snel dat we een iPad-app wilden maken”, vertelt oprichtster Shevia Limmen (26). “We wilden ‘iets’ maken waarin onze liefde en fascinatie voor kunst en technologie tot zijn recht kwam.” 

“Op creatief en technologisch gebied wordt veel gebruikgemaakt van audio, video en interactief”, gaat Limmen verder. “Zo kwamen we tot de belangrijke beslissing een iPad magazine te maken. En omdat onze onderwerpen vrij internationaal zijn, is het een Engelstalig magazine geworden.”

Limmen studeerde zelf aan de HKU in Utrecht, Dots magazine is in thuisstad Haarlem gemaakt. “In eerste instantie niet eens zo’n heel bewuste keuze. Het was gewoon handig om tijdens het maken van vooral een eerste versie van zo’n magazine de lijnen wat korter te houden.” Zo werden onder andere het design en de app door Haarlemse bureaus gemaakt. De app voelt daarom niet aan als een inmiddels standaard iPad magazine als van Wired of The New Yorker.Toch het is niet de bedoeling dat het magazine een Haarlemse aangelegenheid blijft. “Deze tweede uitgave is eigenlijk pas de eerste échte Dots. De eerste versie kun je misschien zelfs beter zien als een showcase van wat we met het concept Dots bedoelen.” Niet dat de makers ontevreden zijn over Dots 1: “Integendeel! Het leverde veel nuttige reacties en suggesties op. En tot onze verrassing kwam zo’n tachtig procent van de downloads uit het buitenland.”

Limmen blijft aan haar concept schaven: “In de derde Dots is dankzij het thema Confusing & Delighting meer ruimte voor zaken als humor en poëzie. Slinkachu's kleine vrienden bijvoorbeeld. Ook gaan we steeds een stad centraal zetten.” Voor deel drie nog dicht bij huis: Amsterdam. “Daarvoor werken we samen met gast-editors. In geval van Amsterdan is dat Afaina de Jong. Daarna willen we met internationale gast-editors ook de grens over.”

Dots 2 koop je in de app voor €3,99, deel 3 komt eind september uit.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Very nice!

 

Nieuwsbrief