Draag de tijd aan een draadje
Creative Class

Draag de tijd aan een draadje

woensdag 05 september 2012 11:23

Dit horloge met siliconen bandje draag je als zakhorloge, om je pols of om je fietsstuur.

Vroeger was iemand die de tijd aan je vroeg nog een manier om met een ferme zwaai een mooi uurwerk uit je zak te toveren. Vandaag heeft bijna iedereen zelf een telefoon met tijd bij zich en zijn horloges bijna overbodig. De Franse ontwerper Mathieu Lehanneur, waarover we vanwege zijn biowetenschappelijke vernuft vaker schrijven, blaast het tijd kijken nieuw leven in. Take Time heet het analoge klokje waarmee hij een punt maakt om weer de tijd te nemen om te zien hoe laat het is. En waarmee hij ook het gebaar weer enige elegantie probeert te geven.

Take Time kun je om je pols dragen als polshorloge maar ook als een ouderwets zakhorloge. Het 3 cm brede uurwerk, in blitse kleurtjes, zit namelijk vast aan een uitrekbaar siliconen snoertje met aan het einde een lus. Zo kun je het behalve aan je pols ook aan je broek, fietsstuur of bijvoorbeeld tas vastmaken.

Mocht je de Take Time interessant vinden maar een backlight missen om ook in het donker te kunnen zien hoe laat het is, Droog bracht eerder een lampje op de markt dat op hetzelfde idee gestoeld is en er prima bij past.

De verkoop van Take Time start deze maand tijdens de Fashion Week in Parijs, waar ook de prijs bekend wordt gemaakt.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Heel handig en mooi

 

Heel handig en mooi

 

Nieuwsbrief