Draag een (Lego-)steentje bij aan Google Maps
Nieuws

Draag een (Lego-)steentje bij aan Google Maps

dinsdag 07 augustus 2012 11:44

In een speciale versie van Google Maps kan je je eigen bouwwerken maken met Lego. Gewoon in je Chrome-browser.

Je bent nooit te oud voor Lego. Deze uitspraak zou gemakkelijk bij mij op een wc-tegeltje kunnen staan. En met Build, een project van Google Australië en Lego, wordt mijn kinderlijke Lego-honger weer gestild. Het idee achter Build is om een geheel nieuwe Lego-wereld in een speciale versie van Google Maps te creëren, waar iedereen zijn steentje aan bij kan dragen. Build werkt alleen in Chrome en maakt gebruik van de technologie van WebGL, waardoor de browser al het zware werk doet en je geen extra programma hoeft te installeren.

Je begint met een stuk grond in Australië of Nieuw-Zeeland en kunt direct een 3d-model gaan bouwen. Build biedt je 120 standaard Lego-stenen die in twaalf maten en tien verschillende kleuren komen. Daarnaast kun je zelfs nog een Lego-deur of -raam aan je bouwwerk toevoegen, om je huis of kasteel compleet te maken.

Mocht je zelf geen ervaren Lego-bouwer zijn, kijk dan vooral even wat anderen hebben gemaakt. Op de Lego-versie van Google Maps zie je de meest creatieve en gekke creaties. Neem bijvoorbeeld een banaan, lachend monstertje of een 1UP uit Mario. En schroom vooral niet om je eigen Lego-kunsten in de comments te linken!

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Nieuwsbrief