Dropbox introduceert extra veiligheidsmaatregelen
Nieuws

Dropbox introduceert extra veiligheidsmaatregelen

maandag 27 augustus 2012 10:57

Nadat e-mailadressen van Dropbox-gebruikers begin deze maand werden gestolen, heeft de online opslagdienst de accountbeveiliging opgeschroefd.

Met de nieuwe twee-staps-verificatie kun je bij het inloggen of het toevoegen van een nieuw apparaat een zes-cijferige code invoeren. Deze code wordt naar je telefoon verstuurd of kan via de Google Authenticator-app worden gegenereerd. Als je de code niet invoert, krijg je geen toegang tot Dropbox.

De extra beveiligingslaag activeer je door de nieuwe bètaversie van Dropbox te downloaden. Nadat je het programma hebt geïnstalleerd, kun je bij de account-instellingen via de Dropbox-website de twee-staps-verificatie aanvinken. De officiële update die de extra beveiliging beschikbaar maakt, wordt de komende dagen voor alle gebruikers uitgerold. Het is overigens niet verplicht om de twee-staps-verificatie te activeren.

De extra beveiligingsmethode van Dropbox is een welkome toevoeging - vorige maand werden e-mailadressen van gebruikers gestolen - ook al heeft het een paar jaar op zich laten wachten. De meeste Dropbox-gebruikers slaan belangrijke documenten en foto's in de cloud op en hebben baat bij een sterkere beveiliging. Dat ene sms'je na het inloggen is een kleine moeite als je bekijkt wat voor belangrijke en persoonlijke bestanden je allemaal in Dropbox bewaart.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Ik zie het misschien verkeerd maarre,
Je gebruikt de app op smartphone of tablet, gaan ze je dan op datze
Fde apparaat een code sturen?? Ben ik nou gek of hebben ze dit niet goed doorgedacht?!?

 

Als je een nieuw (of huidig) apparaat aanmeldt, hoef je de code maar één keer in te voeren hoor!

 

Jij bent gek.

 

Wel blij mee. Ik heb het gelijk geactiveerd. Ik zou trouwens ook erg blij zijn als zo'n dubbele beveiliging op m'n iCloud-account zou zitten, gezien het feit dat ik daar veel, zo niet alle, persoonlijke data opsla inclusief het beheer van mijn idevices.

 

Nieuwsbrief