Duizenden handtekeningen overhandigd voor meer 2D
Bright TV

Duizenden handtekeningen overhandigd voor meer 2D

vrijdag 21 augustus 2015 22:23

Jullie hebben gesproken, wij hebben gehandeld. Filmdistributeurs gaven niet thuis, de bioscopen wel.

Liefst drieduizend handtekeningen heeft de petitie opgeleverd voor meer keuzevrijheid tussen 2D en 3D-vertoningen in de Nederlandse bioscopen. De petitie blijft nog actief, maar we zijn voor de eerste aflevering van Bright TV, die maandag 7 september wordt uitgezonden, met de eerste batch handtekeningen naar de betrokken partijen gestapt.

Floris, drijvende kracht achter de petitie, Merijn en ik gingen allereerst langs bij Disney, de distributeur van Star Wars VII, de film die wij dadelijk in december maar al te graag in 2D willen zien. Net als maker J.J. Abrams trouwens. Bij Disney  werden we echter - heel flauw - niet ontvangen. We hebben een stick achtergelaten met de handtekeningen erop. Dat gebeurde ook bij Warner Bros., nog een grote filmdistributeur in Nederland die in maart bijvoorbeeld Batman vs Superman uitbrengt.

Bij de bioscopen ging het een stuk beter. JT verwelkomde ons hartelijk in zijn nieuwe Dolby Cinema-zaal in Hilversum waar zowel 3D- als 2D-films optimaal kunnen worden vertoond. Zwart is echt zwart en het ATMOS-geluidssysteem creëert een extra dimensie. Ook bij Pathé ging de deur open. De handtekeningen werden sportief in ontvangst genomen. En de woordvoerder beloofde dat zulke signalen uit het publiek uiterst serieus genomen worden.

Meer over de afloop, inclusief een toffe bonus voor de kijker, kun je zien in de eerste aflevering van Bright TV op maandag 7 september op RTL Z om 22:30 uur.

Lees ook:

'Dan blijf je toch lekker thuis' - en andere reacties op onze 3D-petitie

Petitie: Ban 3D in de bioscoop

Bright TV: Het aftellen is begonnen

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Nieuwsbrief