Dump je Vista-klachten bij Microsoft

vrijdag 12 oktober 2007 16:58

Microsoft Nederland heeft een online klaagmuur over Vista geopend.

Het is de start van een tegenoffensief. Want het conflict met de Consumentenbond loopt inmiddels lekker uit de hand. De bond roept mensen die een nieuwe computer willen kopen inmiddels op in de winkel XP in plaats van Vista te eisen. Grootste oorzaak voor veel Vista-ellende zijn aanhoudende problemen met hardwaredrivers. Maar Microsoft beweerde vrijdag dat er nu Vista-drivers voor '96 procent van alle apparaten jonger dan vier jaar' zijn. De Nederlandse Vista Service-site ging vrijdag online: meer dan 250 dagen na de lancering van het nieuwe Windows-systeem. Voor klagen moet je op de site hier zijn.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

klagen heeft geen zin het ontwikkelen van VISTA heeft ze 5 jaar gekost en ze hebben er er alle Echt vernieuwende features uit moeten houden slopen om optijd op de markt te kunnen komen. Dat gaan ze heus niet makkelijk kunnen aanpassen wat klachten betreft daar zijn het er te veel voor. Ik adviseer de klagers eens rond te gaan kijken naar de alternatieven di ook nog is virus vrij zijn zoals Linux ubuntu en Mac OSX met Met allebei die alternatieven kun je zelfs ook nog is op een MAKKELIJKE manier windows installeren als je echt niet kan wennen of kiezen of je hebt windows gewoon nodig. XP is lang zo slecht niet.
 
Geweldige aktie, maar niet heus. Heb je die vragen gezien wat een mooi marketing inzicht krijgen ze !!!!! Moet je daar blij mee zijn ?
 
ik snap alle ophef niet. Heb ook Vista, op 1 na geen problemen. MSN werkte in het begin niet. Dit was echter niet de schuld van microsoft/windows Vista, maar van ACER die eDatasecurity op je pc installeerd, die op zijn beurt danweer msn ziet als schadelijk programma
 
Hmmmm, ik draai ook vista op m'n (nieuwe) laptop, en ik heb eigenlijk ook nooit problemen (tenminste niet meer dan anders dan met XP).....Ook 3d pakketten e.d. draaien prima.
 
@bezoeker: Vind je het op zich al niet vreemd dat je een nieuw product gaat verdedigen als zijnde 'niet meer problemen dan vroeger'. Dat is nu niet echt toegevoegde waarde.
 
RECTIFICEER WINDOWS VISTA. VERVROEGD WINDOWS XP SP3 UITBRENGEN. KOM OVER 5 JAAR MET EEN ECHT VERBETERD SYSTEEM.- Mijn klachten over Vista liggen niet in de vooraf gesuggereerde problemen. Als je hardware er niet op werkt dan draait het wel in compatibiliteit modus.. Het is gewoon het feit dat het joekels veel van je systeem vraagt! Koop een achterlijk dure PC zodat hij Vista kan draaien en hij kan daarnaast bijna geen Photoshop meer aan. Dan het achterlijke interface met alleen nog maar geautomatiseerde functies en lelijke animaties i.p.v. handmatige controle (zodat je zelf problemen die veel mensen hebben kunt verhelpen) en je zou verwachten dat na jaren lang het enige besturingssysteem te zijn geweest waar virussen/spyware/adware en hackers op losgelaten konden worden dat de nieuwe Windows daar iets aan deed i.p.v. het inbouwen van meer geheugen vretende virusscanners en firewalls!
 
Eindelijk begint microsoft ermee, bij windows XP waren deze problemen allemaal niet.
waarschijnlijk zien ze in dat niet iedereen het geld heeft om een dure pc te kopen.
 
Voor serieus audio werk is Vista nu ook nog een sterke afrader. De meeste drivers zijn niet aangepast en Microsoft gaat het driver-model voor SP1 ook nog eens aanpassen. De testen die ik heb gelezen tonen aan dat Vista hooguit kan tippen aan de performance van XP, maar een verbetering is het niet. En dan moet Airo ook echt uitstaan. Een grote stap terug van Microsoft. Mega, mega dom. Windows 2000 en XP bleken goed voor audio en nu gaan we weer terug. Veel klanten gaan richting Apple. Linux is niet echt een alternatief voor serieuze audio, maar is wel in opkomst (Ardour bv. een tegenhanger voor ProTools).
 
Ben ik dan echt de enigste die wel inziet dat dit heel slim is van Microsoft? Dat ze met Vista de komende 10 jaar nog vooruit kunnen? Dat je dus best kan wachten met overstappen op Vista en dat je echt een koe bent als je gaat zeiken over je dot-matrix printer uit '86 die het niet meer doet? Kijk vooruit mensen! Die 'achterlijk hoge hardware-eisen' waar iedereen het over heeft zijn over 2 jaar de standaard waar iedereen mee werkt...
 
Heb sinds een maand ongeveer een nieuwe Acer laptop draaiend op Vista, niet veel problemen etc. alleen met mijn Adobe-pakket, bij CS3 kreeg ik in Photoshop telkens een foutmelding, waarna het soms afgesloten werd en ik veel werk kwijt was, nu geprobeer CS2 te installeren en dat werkt al helemaal niet! Als iemand me kan/wil helpen alles in welkom, jullie kunnen me bereiken op nicky_graffer@hotmail.com. Alvast heel erg bedankt! Nicky
 
zo kort mogelijk over windows vista 1 zelf ben ik niet weg van vista 2 heb veel problemen vista 3 waarom koop je vista 4 je kan beter vista laten liggen in de winkel 5 vraag om windows xp 6 voor een nieuwe pc 7 vista is goed voor de vuil 8 vista is goed om mee te surfen met het cd'tje voor de hond 9 vista brand ook wel lekker in de kampvuurtje 10 vista mag nooit uitkomen vista is pas goed voor kantoor 11 vista is niet goed voor thuis gebruik 12 vista het woord al vies als je het hoord 13 vista verdient er maar lekker van de mensen 14 dat het progama nog niet eens goed is 15 dus de mensen vragen hun geld truch of een windows xp 16 koop dus nooit windows vista laat die maar liggen
 
KUT VISTA 666 programma TOTALE CONTROLE!!!!!
 
Ik heb vooral problemen met het audio gedeelte. Veel te ingewikkeld als je het mij vraagt. Ik switch graag tussen geluid via pc-boxen, headset en surroundset. Dat is vragen om problemen, want het is niet stekker erin en eruit. Logica van hoe dat werkt is ver te zoeken en ik word er echt gek van!!!
 

Ik gebruik sinds enige tijd MS Vista, want dat zat bij de nieuwe computer die ik kocht. Nu vindt er bij het opstarten om de haverklap een crash dump plaats waatna er een bluw scherm verschijnt en het opstarten opnieuw begint. Daarna werk het allemaal wel goed. Maar het opstarten duurt wel lang na zo'n crash dump. Ik las op internet dat er veel meer mensen last hebben van dat blauwe scherm. Een oplossing kon ik niet vinden.
Op de website van MS kan ik ook niets vinden wat een oplossing lijkt. Ik vind dat MS slechte service biedt door dat probleem niet op te lossen.

 

Ik ben een ervaren computergebruiker. Heb onlangs een nieuwe PC aangeschaft en kon niet anders dan met een Vista programma daarop thuiskomen.
Ik heb allen maar problemen , mijn Pc loopt vootdurend vast, vooral wanneer ik " snel" wil werken.
Morgen gaat mijn PC terug naar de leverancier met een eis om XP er op te zetten.
Nellie Smit Kroes moet nu echt haar best doen om Microsoft een kopje kleiner te maken zodat wij niet met z'n allen overgeleverd zijn aan de almacht van deze alleenheerser die maar aan rotzooit en slechte producten levert.

 

sinds ik windows vista heb,kan ik mijn animaties die ik maak met Paint Shop Pro niet openen.

WAT NU????????????????????

groetjes maria

 

stap over op de mac

dan hebt je een totaal vernieuwd OS met meer dan de helft van de feature werkend die uit viste weg gelaten zijn. Alle kinderziektes zijn er uit om dat ze bij versie 5 zitten van OSX je kan windows draaien wanneer nodig en het zijn nog mooie computers ook.

stabiel en virus vrij vooral
en alles wat er op zit werkt gewoon
(direct uit doos al dus geen driver geklooi)

of je blijft hangen in de tijd met XP of zijn broertje VISTA
het ziet er idd mooier uit en heeft vernieuwing in zich wanneer je vista op de juiste machine installeert (een iMac)

http://www.nujij.nl/snelste-vista-laptop-is-een-mac.1211423.lynkx

http://www.techzine.nl/nieuws/14114/Mac-snelste-Windows-Vista-laptop.html

http://nieuwemedia.blog.nl/dsr-linux-macos/2007/10/31/de-beste-vista-pc-...

google verder en ook op de serieuze sites zul je zulke uitkomsten vinden wanneer ze een mac getest hebben met vista er op.

Wat een afgang weer dat Juist apple de beste hardware heeft. helemaal omdat iedereen zegt dat het over priced crap hardware gebruikt in een mooi jasje. Blijk baar niet want 'HET WERKT

 

Ik wordt echt s*****ziek van vista. Mijn klaptop is traag als stront door een dichtgeknepen trechter. Bovendien krijg ik de refresh rate van mijn losse scherm niet hoger dan 60 Hz. Voor het veranderen moet je namelijk binnen 15 seconden bevestigen en dàt gaat niet met vista.

 

Gisteren een computer met vista gekocht. Niets werkte goed, behalve de webbrowser. We zijn UREN BEZIG GEWEEST om het een BEETJE werkend te krijgen. Wat een doffe ellende is dat Vista. Ik ben er ziek van

 

Ik zelf maak gebruik van vista home basic en ik heb niks anders mee dan gedonder.

1 één update niet binnen halen dan gaat vista zijn eigen leven lijden geen startmenu weer geven enzv.

2 vista ondersteunt geen xp aparatuur dat is voor mij behoorlijk baalen als een steker.

turlijk vista is mooi grafich afgewerkt.

maar dat ik hem nouw echt vind werken NEE NEE.
als ik A zeg wil mijn vista B uitvoeren het leeft gewoon zijn eigen leven en daar baal ik van geef mij maar gewoon XP weer dan ben ik van die elende verlost.
en nog eits vista accepteert moeilijk openbaar netwerken één ding verkeert jammer dan dan kun je de eerste 24 uur je niet meer aan melden op de openbaar netwerk.

afz. studio-alpenexpres2

 

Na service pack 1 geen problemen meer met Vista.

 

ja ja ik had nog gezegt beging er nooit aan die vista is 1 groote troep zooi wat ze hebben gemaakt en nog pikkers ook stuken van windows xp nou mijn niet gezien met vista de asbak in en de vik in

 

Een slechter werkend softwarepakket als Windows Vista ken ik gewoon weg niet. Vreselijk veel bullshit programmatuur t.b.v. opmaak etc waar ik geen niets aan heb. Processen zijn amper controleerbaar. Performance is sterk wisselend zonder de kernoorzaak te kunnen achterhalen. Programma´s werken slecht of nauwelijks. Drivers slecht geregeld en ga zo maar door. En nee ik ben niet aan ter rotzooien met software en ja ik werk sinds 1988 met PC´s en weet mijn weg echt wel te vinden. 1 ding weet ik nu zeker /mijn volgende PC draait niet meer met microsoft.

 

Onderwerpen: foutmelding van code 80070005 en 80070424

Ik ben twee weken opzoek gegaan naar oplossing van deze foutmelding 80070005 en 80070424. Het is een nachtmarrie geworden en het blijft een spook achtig om duidelijk oplossing ervoor te vinden.

Tot een verrassen ik dacht dat ik heb een oplossing ervoor gevonden maar NEE hoor uiteindelijk na ontellbaar uren achter mijn PC de probleem probeer oplossing met advise van microsoft.

De instructie werden nauwkeurig gevolgd zoals op gegeven haden maar toch deed het niet. Enige kreeg ik te zien was weer een foutmelding van error.

Ik als een trouw client van microsoft ik ben erg teleur gesteld in de zin van ik zal nooit meer microsoft product aanschaffen. Kortom als hun eigen oplossing niet bij deze probleem helpt dan het houdt het op.

gr. Robert Arhin,

 

Ook ik heb veel problemen met windows vista.
Voor ruim 5 maanden terug nieuwe pc met standaard vista gekocht.
Van de 5 maanden heeft de nieuwe pc nog geen 1 1/2 week thuis gedraaid en de rest van de tijd terug naar de winkel geweest.
Dus je kunt hier rustig spreken van een complete ramp software van microsoft.
Updaten van de software mislukken constant.
teveel om op te noemen.
Bij een eventuele volgende probleem vraag ik mijn geld terug en dan krijgen ze de ramp pc weer terug.

groeten gilbert1968

 

Nieuwsbrief