Dutch Design Week: Sectie C, daar gebeurt het
Creative Class

Dutch Design Week: Sectie C, daar gebeurt het

vrijdag 26 oktober 2012 16:36

Tot en met zondag kun je in Eindhoven terecht voor de nieuwste ontwerpen, visies en thema's op gebied van design. Sectie C mag je niet missen.

Het programma van de Dutch Design Week in Eindhoven bevat meer dan in een dag te bekijken valt. Bovendien zijn de vaste onderdelen op andere locaties terecht gekomen, wat voor jaarlijks terugkerende bezoekers tot teleurstellingen kan leiden.

Zo is deze keer het grootste goed aan jong talent niet te vinden in het Klokgebouw maar in het verderop gevestigde SX/Videolab op Strijp S. Zoals ieder jaar is de Graduation Show van de Design Academy weer een must see vanwege het hoge niveau. De altijd innovatieve DOEN materiaalprijs is helaas iets minder bereikbaar terecht gekomen, in het Van Abbemuseum. Het dorp van Piet Hein Eek op Strijp R moet je een keer bezocht hebben en TAC naast het Philips stadion zorgt altijd voor verrassingen.

De grootste verrassing is de nieuwe locatie Sectie C. Zelfs de taxichauffeur moest zoeken. Sectie C ligt een behoorlijk stuk ten oosten van het centrum maar gelukkig kunnen de gratis Mini-design rides je er naartoe brengen. Terplekke loop je door een flinke poort met gele letters waar achter je een ratjetoe aan gebouwen en een chaos aan ontwerpateliers vindt. Een vijf meter hoge lamp, een zwembad in een container, een hottub op open vuur, je kan tegen van alles aan lopen.

Sectie C laat zich het best omschrijven als een broedplaats waar 80 bedrijfjes samen komen. Hier zit het atelier van Floris Wubben en Nacho Carbonell. Voor de DDW is ook de expo van de toonaangevende RCA uit Londen hier neergestreken. Terwijl je de weg kwijt raakt in alle gangen vergaap je je net zo goed aan het ontwerp als aan het apparaat waarmee het gemaakt is. Ook het onderscheid tussen installatie en het atelier zelf is flinterdun. Sectie C opent pas na 16 uur zodat er eerst nog in de ateliers gewerkt kan worden. Daarmee is het meteen de locatie voor wie behoefte heeft aan een afterparty.

Zie je in een werkplaats een gedekt tafeltje staan, dan is daar een mogelijkheid om te dineren. Zo at ik gisteravond in de fietsenmakerij van Schuurvondst. Niet eerder heb ik het tijdens diner over een balhoofdpers gehad. Leuk is ook dat je voor de nog steeds voorbij lopende bezoekers onderdeel van de expo bent.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Toch nog zoveel niet gezien :s
Morgen maar een poging doen om een aantal van deze aanraders als nog te bezoeken.
Klok gebouw viel me zwaar tegen dit jaar, mss mede door de hoge verwachtingen. Al die 3 printers....

Mis hier alleen nog Fabriek-C (schellens fabriek), vooral als je wat verder door loopt naar achter en boven. Met name 1 onwijs mooie film is voor mij het DDW hoogtepunt dus ver, helaas werden er ook andere films/docu's afgespeeld op het scherm.

 

Nieuwsbrief