Dutch Gear: Bespoke

Dutch Gear: Bespoke

donderdag 01 november 2012 23:32

Deze week nieuwkomer Basics in Style en zijn smaakvolle lederen laptoptas Bespoke. Alleen bij Bright voor een speciale introductieprijs.

We zijn iets nieuws gestart. Bright gaat producten verkopen. Producten waar wij redactioneel helemaal achter staan. Producten die we hebben getest, goed bevonden en die er bovenuit steken. Editor's choice dus. Curated commerce zo je wilt.

Wij geloven dat je goed gereedschap nodig hebt om goed te kunnen presteren. Wij geloven dat aantrekkelijke gear beter werkt. Wij geloven ook in kwaliteit, want dat gaat langer mee. Wij zijn ervan overtuigd dat ons publiek niet langer louter leuke spulletjes wil kopen maar wil investeren in hoogwaardige, duurzame producten.

Onze Bright Shop plannen zijn groots en onze dromen stout, maar we moeten ergens beginnen. Dat doen we dit najaar met de serie Dutch Gear, een selectie vernieuwende en stijlvolle producten van Nederlandse bodem die wij iedereen kunnen aanbevelen.

Deze week is dat Bespoke laptoptas van Basics in Style. Na een zelfgefinancierd voortraject van twee jaar is het Haarlemse label van bedenker Reinier de Jong (36) onlangs van start gegaan. De slanke lederen laptoptas is het eerste model. Aanleiding voor het avontuur was de teleurstelling over het bestaande aanbod tassen voor mannen, altijd een goede motivatie. "Ik was op zoek naar een laptoptas die afscheid neemt van het oubollige assortiment met veel donkerbruin en bordeauxrood dat je bij een Bijenkorf aantreft. Moderner en mooier."

Als je wilt dat iets goed gebeurt, dan moet je het zelf doen. "Ik heb een ontwerp getekend en ben op zoek gegaan naar Italiaanse vaklieden. Ik heb na veel omzwervingen een atelier gevonden waar het mee klikte. Het is een klein familiebedrijf dat lid is van het Pelle al vegetale consortium voor leerlooierijen. Dat keurmerk staat garant voor een natuurlijk en eerlijk product."

De Bespoke tas is gemaakt van kalfsleer dat op traditionele wijze is gekleurd. De tas heeft vijf vakken voor telefoon, kaartjes, sleutels en uiteraard een laptop beschermd door een laag foam. Aan de buitenkant zit een vak met ritssluiting voor spullen die je bij de hand wilt hebben, zoals je earbuds.

De Jong heeft naar eigen zeggen de Bespoke gemaakt voor mannen met smaak die oog hebben voor kwaliteit en kunnen waarderen dat een tas met de hand is gemaakt. "Schoenen, horloges en tas, dat zijn de dingen waar je je als man mee onderscheidt. De prijs moet echter wel leuk blijven. Een tas koop je voor drie jaar."

De Bespoke voor laptops tot 15 inch is bij Bright verkrijgbaar met grijze voering, dat vinden wij de mooiste combinatie met het cognackleurige leer, tegen een speciale introductiekorting die loopt tot 31 december 2012.

Ga naar de shop

Update: Dit product is uitverkocht en wordt niet langer aangeboden in de Bright Store. Bij Basics in Style zelf wel.

Relevante berichten op Bright.nl:

18/09/2012 :: Eerste Nederlandse iPhone 5 accessoires

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Best aardig. Afgelopen zomer kocht ik op de San Lorenzo-markt in Florence een zeer vergelijkbare tas. Met wat pingelen kwam ik uit op EUR 150. Ik zou het dus wel weten.

 

mooie tas, maar een beetje hipster gaat op de fiets naar z'n werk. En dan heb je echt een draagriem nodig...

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Daar bestaan diverse oplossingen voor, zoals deze. Of je maakt zelf een drager.

 

'BRIGHT richt zich primair op innovators en early adopters met een 'taste for technology', een 'interest in innovation' en een 'eye for design'. Lezers zijn trendsetters.

Elke dag dat ik weer door de regen fiets sla ik mezelf voor me kop dat ik mijn Senz paraplu niet ergens anders heb besteld. Sorry, Bright maar die webshop klopt niet met je propositie.

Ik ben na twee weken nog verloren in het systeem van de webshop. Bellen, mailen levert niets op.

Ik wacht geduldig en zeiknat van de laatste plensbui af.

 

He Chris, hoe bedoel je verloren in de webshop? Stuur anders even een mail naar redactie@bright.nl, dan kijk ik of we je kunnen helpen.

 

Nieuwsbrief