Dutch Gear: Fonckel One

Dutch Gear: Fonckel One

donderdag 11 oktober 2012 19:57

De kick-off van de Bright Shop is voor Fonckel uit Eindhoven en 's werelds eerste touchlamp. Bestel 'm via Bright en je hebt 'm als eerste in huis.

We gaan iets nieuws doen. Bright gaat producten verkopen. Producten waar wij redactioneel helemaal achter staan. Producten die we hebben getest, goed bevonden en die er bovenuit steken. Editor's choice dus. Curated commerce zo je wilt.

Wij geloven dat je goed gereedschap nodig hebt om goed te kunnen presteren. Wij geloven dat aantrekkelijke dingen beter werken. Wij geloven ook in kwaliteit, want dat gaat langer mee. Wij zijn ervan overtuigd dat ons publiek niet langer louter leuke spulletjes wil kopen maar toe is aan investeren in hoogwaardige, duurzame producten.

Voor de Bright Shop zijn onze plannen groots en onze dromen stout, maar we beginnen bescheiden de komende weken met de serie Dutch Gear, een selectie vernieuwende en stijlvolle producten van Nederlandse bodem die wij iedereen kunnen aanbevelen.

Het eerste product in de serie is de Fonckel One van Fonckel uit Eindhoven. Wij hadden de ontwerper, Philip Ross, laatst op bezoek tijdens Bright Night #19. Hij vertelde zeer begeistert hoe hij mensen in aanraking wilde brengen met licht. Letterlijk. Want je bedient de Fonckel One lamp met je vingers. Je richt het licht, maakt het feller of dimt de LEDs en je zet de lamp met je vingers aan en uit. Hij werkt heel intuitief. De Fonckel One zou zo maar eens de eerste lamp kunnen worden waar je een band mee opbouwt.

Bestel 'm via Bright en je hebt 'm wereldwijd als eerste in huis.

Ga naar de shop

NB: Dit product is niet langer verkrijgbaar.

Relevante berichten op Bright.nl:

[01/06/2012] Nederlanders maken unieke lamp met touch bediening

[04/09/2012] Uitzending Gemist: Bright Night #19

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Het is wel een risico om dit op acceptgiro te doen. Als je een hekel hebt aan iemand kan je nu makkelijk zijn adres opgeven. Ik zou voor ideal en paypal gaan.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Normaliter bieden we iDeal, Mastercard en Visa. Vanwege de pre-order kunnen we op dit moment alleen betaling per acceptgiro aanbieden. We werken er aan dit te stroomlijnen.

 

Misschien leuk om producten aan te bieden die normale mensen ook kunnen betalen. 700 euro voor een lamp is volgens mij voor weinig mensen een normale prijs. Of ligt dat aan mij? Dan hoor ik dat graag.

 

Het is inderdaad een forse prijs, valt niet in de categorie impulsaankoop. Houd onze shop in de gaten, want er komen zeker ook mooie producten in te staan die voor iedereen betaalbaar zijn. 

 

Zeer cool. Ik hoop dat er een mooie winst mee wordt gemaakt zodat bright weer meer budget heeft voor meer coole andere dingen. En met cool bedoel ik gers.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Gers. Bijna vergeten dat woord. Verdient een comeback! :)

 

Mooie lamp, flinke prijs, interessante stap van Bright. Maar dit is toch iets wat julle in de enquete hebben meegenomen. Niet logischer om eerst de resultaten daaruit af te wachten voordat je de shop begint? Ik weet 't, het is mosterd na de maaltijd, maar ben toch nieuwsgierig.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Scherp! Onze shopplannen reiken verder dan deze start. Die input in de enquete is dus zeker niet tevergeefs en zeer welkom.

 

Het ziet er uit als kil led licht. Kan iemand de kleurwaarde aangeven? Ik vind de touch bediening wel verleidelijk, maar het gaat uiteraard om het 'soort' licht/

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Het is geen soft-tone maar kil is het licht zeker niet.

 

Gaaf, ik weet me te herinneren dat ik deze jongens dit product heb zien presenteren tijdens de Global Entrepreneurship Week in Rotterdam voor o.a. Henk Keilman. Leuk dat het zo goed uitgepakt is!

 

Tja...is een gimmick waar je volgens mij snel mee uitgespeeld bent. Ik kan hetzelfde met de afstandbediening van mijn Philipslampen en daar hoef ik dan niet mijn stoel voor uit te komen.

 
afbeelding van David Daniel Wouters

Hmm, geinig, maar zoals andere alle stellen: meer een gimmick. Ik zou het niet kopen, en zeker niet via deze website, Ik wil eerst bij bijvoorbeeld een elektronica zaak er mee kunnen spelen, het uitproberen.

 

Je kunt hem op de Dutch Design Week in Eindhoven komen uitproberen in de Bright-stand in het Klokgebouw op Strijp S.

 

'Je bedient de lamp met je vingers'....baanbrekend. Ik bedien m'n lampen altijd met andere lichamelijke uitsteeksels

 

handig als je geen vriendin heb

 

Vet apparaat, en inderdaad handig ;).

 

Nu al fan van de shop. Goed bezig Bright!

 

Gemiste kans dat ze niet de voor-de-hand-liggende keuze hebben gemaakt om het dimmen en het brighten van het licht met dezelfde bewegingen te doen als het open- en het dichtdraaien van een kraan.

 

Hi Laurens, ze gebruiken wel een soort kraanbeweging voor meer en minder licht: ronddraaien, alsof je een knop opendraait.

 

Mooi idee die Bright Shop, alleen ben ik niet zo gecharmeerd van deze lamp. Hopelijk komen er snel meer producten die mij meer aanspreken.

 

Yep. Leuk schemerlampje. Maar waarom moet deze advertorial continu bovenaan de site blijven staan? Best vervelend. Blijft zo lastig om te zien of er nieuwe artikels geplaatst worden.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Het volgende product is onderweg, dus dan komt er in elk geval iets nieuws te staan :)

 

Nieuwsbrief