Dutch Gear: Lowdi bluetooth speaker

Dutch Gear: Lowdi bluetooth speaker

donderdag 10 januari 2013 19:35

Het eerste nieuwe product in de shop dit jaar is meteen een topper. Lowdi is draadloos, uiterst draagbaar, scherp geprijsd en 'designed in Holland'.

Bright verkoopt sinds kort ook producten. Producten waar wij redactioneel helemaal achter staan. Producten die we hebben getest, goed bevonden en die er bovenuit steken. Editor's choice dus. Curated commerce zo je wilt.

Wij geloven dat je goed gereedschap nodig hebt om goed te kunnen presteren. Wij geloven dat aantrekkelijke gear beter werkt. Wij geloven ook in kwaliteit, want die gaat langer mee. Wij zijn ervan overtuigd dat ons publiek niet langer louter leuke spulletjes wil kopen maar wil investeren in hoogwaardige, duurzame producten.

Ik heb eind november de nieuwe Lowdi getest. De 'wireless mobile speaker' maakte een hele goede eerste indruk. Hij heeft een uitstekend geluid voor een dergelijk kleine box, voldoende volume en biedt alle accessoires die je nodig kunt hebben: reisetui, micro-usb-kabel en line-in snoer. En oh ja, hij kost slechts de helft van zijn geduchtste concurrent, de Jawbone Jambox.

Er zijn diverse situaties te bedenken waarbij een handzame draadloze speaker van pas komt om de doorgaans zwakke audio van je laptop, tablet of smartphone te versterken. Tijdens presentaties. Op reis. Op je werk (waar je geen computerspeakers hebt). Op de tienerkamer. En als je graag medereizigers in het openbaar vervoer het bloed onder de nagels vandaan wil halen.

Lowdi heeft mijn rugzak sinds de test niet meer verlaten.

Ga naar de Bright Store

 

Relevante berichten op Bright.nl:

25/11/2012 :: Eerste indruk: Lowdi

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Heeft de Lowdi ook een microfoonfuntie? Kon dit niet terugvinden in de eerdere review.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Er zit geen microfoon in. Wel kan de Lowdi als speaker fungeren tijdens een hands-free telefoongesprek.

 

Ik heb zelf al een tijd een vergelijkbaar boxje (Logitech Mini Boombox 60€), het principe is erg fijn en gebruik hem vaak! Ben wel benieuwd welke kwalitatief beter is, mijn mini boombox of de Lowdie. De Mini Boombox heeft een prima/goed geluid maar op hoge volume is een Mp3 bestand niet echt mooi meer.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

In Bright 50 die begin februari verschijnt hebben we zowel een test van kleine Bluetooth speakers als van Bluetooth horloges staan. Stay tuned!

 

Ik heb deze geinige gadget direct aangeschaft natuurlijk, Erwin. Groeten aan Robbert.

 

Thanks Erwin, dat is precies waar ik naar op zoek was!

 

Ik was opzoek naar zoiets, dus ik heb hem besteld! Ben erg benieuwd naar het geluid.

 

Nu een paar dagen in bezig en ik ben zeer tevreden!! Het geluid is goed, ik weet niet waar ik het mee moet vergelijken, maar veel beter dan mijn laptop en tv.
Wat ik zeer handig vind, is de rubberbekleding rondom waardoor hij niet wegglijdt.

 

Het geluid is verbluffend! perfect voor de zomeravonden die gaan komen!

 

Leek me ook heel handig, maar in de praktijk gebruik ik het zelden. (heb een ander merk, doet er verder niet toe).

 

verbluffend gaat me wat ver, maar klinkt prima, ziet er wel strak uit! Van genoten mijn laatste reis.

 

Ik heb ook zoiets, maar die is al een stuk ouder en groter.

Wat een mooi design, goed gekozen naam en zo te lezen ook goed geluid. Deze gaat op mijn verlanglijst met aankopen die ik nog wil doen. (dat zijn er veel<a href="http://www.Simonlypro.nl">!</a>)

Kan ik dit product ook ergens in real life bekijken?

 

Op Bright Night in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam hebben we een pop-up store en kun je 'm beluisteren! Bright Night is op vrijdag 8 februari.

 

Wat voor een bitrate stuurt ie het geluid naar de box? Mijn ervaring met BT is dat het variabel is, en dat veel audioapparaten op 1m afstand al onder de 32kbit duiken, en dan blijft er niet veel HiFi meer over.

 

Ik ben erg tevreden over het geluid! Ik vraag me alleen af of het de bedoeling is dat het LEDje iedere 10 sec knippert. Ook als ik hem net helemaal opgeladen heb. Ik kan dat nergens terugvinden. Dus m'n vraag hebben andere gebruikers dat ook?

 

In de Bright nieuwsbrief van vandaag vrijdag 29.03.2013 wordt als prijs van de Lowdi Bluetoothspeaker aangegeven van € 99,00. Dit was ook de prijs op de Bright website tot op een paar dagen geleden. Klik je nu door vanuit de nieuwsbrief naar de Bright website dan is de prijs van de Lowdi Bluetoothspeaker opeens € 129,-- Deze prijsverhoging van ruim 25 % is niet leuk meer en maar besloten van koop af te zien.

 

Heeft iemand de Lowdi vergeleken met de Bose Soundlink mini en zo ja, wat zijn je ervaringen?

 

Nieuwsbrief