Dutch Gear: Senz Smart S

Dutch Gear: Senz Smart S

donderdag 25 oktober 2012 15:39

Deze week de Senz stormparaplu uit Delft. De tweede lading al! De timing had niet beter gekund met dit weer.

We zijn iets nieuws gestart. Bright gaat producten verkopen. Producten waar wij redactioneel helemaal achter staan. Producten die we hebben getest, goed bevonden en die er bovenuit steken. Editor's choice dus. Curated commerce zo je wilt.

Wij geloven dat je goed gereedschap nodig hebt om goed te kunnen presteren. Wij geloven dat aantrekkelijke gear beter werkt. Wij geloven ook in kwaliteit, want dat gaat langer mee. Wij zijn ervan overtuigd dat ons publiek niet langer louter leuke spulletjes wil kopen maar wil investeren in hoogwaardige, duurzame producten.

Onze Bright Shop plannen zijn groots en onze dromen stout, maar we moeten ergens beginnen. Dat doen we dit najaar met de serie Dutch Gear, een selectie vernieuwende en stijlvolle producten van Nederlandse bodem die wij iedereen kunnen aanbevelen.

Deze week is dat de stormparaplu van het Delftse Senz Umbrellas. We kennen de makers bij Bright goed. We waren er al bij toen ze in 2005 met hun slimme ontwerp afstudeerden in Delft en we volgen ze nog steeds. Het ontwerp is van een eenvoudige schoonheid en vond de paraplu, die al eeuwen niet was verbeterd, opnieuw uit. De stormparaplu is onomklapbaar (windsnelheden tot 60 km/u zijn gegarandeerd) en is zelfs op de fiets en scooter gewoon met één hand vast te houden. Dat ondervonden we zelf in onze Uitpakparty.

Senz heeft inmiddels de wereld veroverd. Vorig jaar verscheen het tweede model, de Senz Smart, net als het origineel in een gewone en pocket uitvoering. Iets scherper geprijsd en met enkele puntjes op de i in het ontwerp is de Senz Smart met afstand de beste plu die je kunt vinden. Je zult met medelijden kijken naar al die geknakte pluutjes in de prullenbakken op straat bij herfstig weer. Elke Senz paraplu heeft 12 maanden garantie. Niet dat je die nodig hebt. Ik heb een 'classic' Senz en die doet na zes jaar natuurgeweld nog steeds trouw dienst bij nat weer.

Bestel bij Bright de Senz Smart S, het opvouwbare pocketmodel. De eerste partij in de kleur Shiny Silver met exclusieve aluminium bewaarkoker erbij was snel op. We hebben een tweede partij binnengekregen in de knappe kleur Stone Grey. Deze uitvoering is in geen enkele andere winkel of webshop te koop. En ook bij deze plu krijg je een koker, die dienst doet als verpakking en als bewaarkoker. Staat wel zo opgeruimd. De kokers gebruikte Senz bij de introductie van hun paraplu en zijn daarna nooit meer aangeboden. Zolang de voorraad strekt!

Update: Ook de grijze is uitverkocht. Er is wel een knappe Senz Smart S gift set verkrijgbaar.

Ga naar de shop

PS: Heb je al een Senz of heb je 'm al binnen? Upload een foto van jezelf met de plu in de reacties. Vinden we leuk. Bezorging is binnen zeven werkdagen. Bij vragen over je bestelling kun je contact opnemen met lezersservice@veenmedia.nl.Relevante berichten op Bright.nl:

[17/11/2011] Stormparaplu voor een prikkie
[22/10/2007] Winnaars Nederlandse Designprijzen bekend
[13/11/2007] Nederlandse Senz beste uitvinding van het jaar volgens Time magazine
[22/03/2007] Red Dot Award voor Nederlandse plu
[27/10/2006] Uitpakparty: Onomklapbare plu
[26/10/2006] Van afstudeerproject tot product
[29/11/2005] Onomklapbare plu

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Zelf heb ik al twee, gelukkig niet zelf gekochte, Senz paraplu's moeten weggooien omdat ze omklapten. Beide keren gebeurde dat voor het gebouw waar ik werk, het CBS-gebouw in de Haagse wijk Leidschenveen. De wind kwam eronder en de parapu klapte om, deze was onherstelbaar beschadigd en kon direct de prullenbak in. Nu heb ik een Kruidvat-paraplu van €2,49, waarmee ik al geruime tijd doe. Ook deze klapt weleens om, maar is na het terugklappen gewoon weer te gebruiken.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Dat gebouw staat er bekend om dat je het zo expliciet noemt? Wij hebben in elk geval betere ervaringen met de paraplu. Heb je gebruik gemaakt van de stormgarantie?

 

Sinds het omklappen van die stormparaplu's staat het gebouw er bij mij wel bekend om. Ik wist niet dat er stormgarantie bij hoorde, dus daar heb ik geen gebruik van gemaakt.

 
afbeelding van xahmol

Frank, heb Senz paraplus sinds ze bestaan en ben onderhand aan mijn 5e paraplu toe (allemaal mini's trouwens).
Dus onzin dat ze niet omklappen. Wel een stuk minder snel.
En inderdaad: valwinden tussen kantoren of rond stations zijn een drama. Kan ook de Senz niet tegen.

Maar ook eens dat als een Senz omklapt ze erg snel onherstelbaar beschadigt zijn.
Twijfel dus nog. Zo'n goedkope paraplu doorstaat echt geen enkele windvlaag, maar je kan er natuurlijk wel 10 kopen voor één Senz.

Had overigens nog nooit van die garantie gehoord, moet dan toch echt maar eens gaan claimen voortaan.

En bestel nu toch maar deze voor komend seizoen....

 
afbeelding van xahmol

Overigens vermoed ik dat de garantie wel eens een probleem kan zijn als je 'slechts' tot windsnelheden van 60 km/u garanderen.
Denk dat de gemiddelde valwind rond kantoren wel eens fors hoger kan komen dan dat. Ben dus benieuwd hoe moeilijk ze doen over garantie als mijn ervaring is dat een Senz als kantoorbewoner hooguit een seizoen meegaat en dus elke Senz die ik ooit heb gehad (inmiddels 5 dus) allemaal binnen 12 maanden kapot zijn.

 

Hi Xamhol,

We geven op onze modellen de zogenaamde 'no-nonsense' garantie.

Mocht er dus onverhoopt iets met je senz° gebeuren, binnen de garantieperiode, waardoor deze onbruikbaar wordt, dan zullen wij deze vervangen voor een nieuw exemplaar.

Meer info over onze garantie kun je vinden op http://www.senzumbrellas.com/nl/garantie/

Geniet van de herfst met je senz°!!!

 

Ik heb een grote en kleine Senz van de eerste serie en ben er erg blij mee. Deze Silver zou ik er zo bij willen halen ware het niet dat ik het handvat helemaal niets vind.

De plu is een revolutie, dit handvat een devolutie.
Minder goed dan een classic plu.
Met een stevige wind op de fiets is zo'n bolletje in je hand echt heel vervelend, je moet m dan altijd met een duim ondersteunen.

Jongens, neem het ter harte en verbeter dit punt a.s.a.p.

 

Als Senz een echt hoogwaardige paraplu wilt tonen dan zouden ze zich goed doen aan een 'no questions asked' garantie. Is hij omgeklapt zonder dat hij zichtbaar kapot is gemaakt, dan gewoon omruilen.

Op deze manier hou je niet alleen je paraplu in je eigen systeem (er zijn vast dure onderdelen die je kan herbruiken)maar je hebt ook nog eens een prachtig servicepunt voor levenslange kopers. De Bijenkorf lijkt mij een uitstekende keten om de service te beheren gezien het product heel goed in hun assortiment zou vallen.

 

Hi Sturkenbaum,

Bedankt voor je opmerking.

Wist je dat we bij senz° een zogenaamde 'no-nonsense' garantie hanteren?
http://www.senzumbrellas.com/nl/garantie/

Het werkt in principe net zoals je zelf al omschrijft. Gebeurd er iets met de senz°, binnen de garantieperiode, waardoor deze onbruikbaar wordt? Dan krijg je een nieuw exemplaar.

Garantie afhandeling wordt overigens door de verkooppunten zelf afgehandeld waarvan Bijenkorf er inderdaad ook al een is. Je kunt dus altijd bij de winkel terecht voor deze garantie en anders helpen wij graag!

Enjoy the weather!

 

Hi Mie,

Bedankt voor je feedback!

We stellen het zeer op prijs wanneer dit met ons wordt gedeeld.

Ik zal je opmerking doorgeven aan onze R&D afdeling zodat zij hier mogelijk verder mee aan de slag kunnen tijdens het verder verbeteren en ontwikkelen van onze stormparaplu's!

Enjoy the weather!

 

Toch de stap genomen om deze Senz te kopen. Ook mooi meegenomen de bewaarkoker. Inmiddels ontvangen maar de bewaarkoker valt tegen. Niet de koker zelf maar de dop of noem het deksel. Toch bedoel om eea mee te nemen en om je Senz onbeschadigd te houden. Helaas, helaas, de dop/deksel valt er zo af! Een rubberen ring oid was toch het minste om de dop/deksel aan de koker vast te zetten. Beter nog schroefdraad. Technisch hoogstandje voor de Senz zelf maar met een technisch niet zo'n Smarte bewaarkoker. Senz valt mij tegen van jullie!

 

Nieuwsbrief