Duurtest: Volkswagen Up White (week 2)
Duurtest

Duurtest: Volkswagen Up White (week 2)

dinsdag 21 augustus 2012 11:14

Speelgoed te over in de Volkswagen Up White, maar waar sluit ik mijn iPhone aan?

7-versnellingsbakken, adaptive cruise control, vier uitlaten, allemaal prachtig, maar de eerste vraag die ik me stel bij het instappen van een auto is: hoe krijg ik de muziek van mijn telefoon over de speakers. Vroeger kon je daarvoor prutsen met FM transmitters, cassettebandjes waar een snoertje uit kwam of andere gekkigheid. Toen kregen we de periode dat je er optionele snoertjes van 180 euro voor nodig had (sommige merken maken zich daar nog schuldig aan) en nu kun je meestal gewoon de usb-plug gebruiken.

De Up leek me nu echt een auto voor de iPhone generatie. Maar de zoektocht naar een usb-plug is tot nog toe vruchteloos gebleven. Zo groot is die auto nu ook weer niet, dus ik ben bang dat hij er simpelweg niet in zit. In een auto met vijfduizend euro aan opties. Wel kan ik met zo'n koptelefoonstekkertje de boel aansluiten, maar dan loopt mijn accu leeg, daar hou ik niet van. Bovendien moet ik de muziek dan bedienen met mijn telefoon. Daar hou ik ook niet van.

Zoek de usb-plug.

Ik heb dus ouderwets radio geluisterd en een cd. Je kunt via het Maps+More navigatiesysteem ook mp3'tjes afspelen van een sd-kaartje, maar ik vraag me af of er mensen zijn die dat ooit gebruiken.

Met een kind van 4 in een kinderstoel achter de passagier is de auto groot genoeg. Sowieso valt de binnenruimte enorm mee. De auto voelt ondanks de beperkte afmetingen ook ruim aan. De witte kleur helpt daarbij. Ik zou er niet met twee kinderen achterin mee naar Zuid-Frankrijk rijden, maar twee uurtjes in de auto is prima te doen.

Zonder passagiers leeft de Up pas echt op. In stadsverkeer over rotondes, snel een bocht om, dan weet je weer hoeveel je mist met een grote comfortabele zware auto. Je bent helemaal betrokken bij de ervaring, zonder dat je vullingen eruit trillen. De Up schreeuwt wat mij betreft dan ook om een GTI uitvoering. Een Fiat 500 Abarth concurrent.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeƫnman en verhalenmaker.

Reacties

Je iPhone kun je toch gewoon via bluetooth aansluiten op het Maps+More systeem? Die functie gebruik ik namelijk als ik muziek wil afspelen via m'n smartphone. Voordeel hiervan is is dat je de muziek gewoon kunt bedienen vanaf het navigatiesysteem.

 

Het is 3.5mm stekkertje en niet 3.5".

 

Dan zou het een gapend gat worden ja :D

 

Geen bluetooth in de up?

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Correct, bluetooth kan ook, maar dan loopt mijn iPhone nog steeds leeg. 

 

Da's zo opgelost met een autolader. Heb je toch nog een kabeltje voor aan de telefoon! :-)

Heb je http://www.vwupforum.nl/ al gezien (zie mijn reactie in het vorige up-topic)? Staan nog veel meer ervaringen op van collega up!rijders en de broertjes van Seat (Mii) & Skoda (Citigo). En nee, dat is niet mijn site, maar ik kom daar zelf af en toe aangezien ik de Seat heb.

 

De up! GT concept (er schijnt ook een echte GTI te komen) heeft op de plek van de CD speler plek voor een iPhone. Overigens is een simpele 12v lader en Bluetooth ook een heel overkomelijke optie toch?

Plaatje en filmpje in actie:

> http://cdn.cbsi.com.au/story_media/339322520/vw-up_17.jpg
> http://www.youtube.com/watch?v=7Ioodcbcgqc

 

Nieuwsbrief