Dylans Like a Rolling Stone heeft eindelijk een videoclip
Nieuws

Dylans Like a Rolling Stone heeft eindelijk een videoclip

donderdag 21 november 2013 15:08

Bijna 50 jaar na het verschijnen van Like a Rolling Stone heeft het nummer nu een clip, interactief nog wel.

Bob Dylan, artiest onder artiesten, was er in 1965 vroeg bij met één van de eerste moderne videoclips. Dylan die kaarten met de tekst van Subterranean Homesick Blues weggooit groeide uit tot een van de meest iconische videoclips ooit. In hetzelfde jaar bracht Dylan het nog bekendere Like a Rolling Stone uit, meer dan eens genoemd als beste nummer aller tijden. Maar een officiële clip had het nummer niet.

Daar is nu verandering in gekomen, op een verrassend moderne manier. De clip van Like a Rolling Stone is interactief en je kan je als kijker net zo gedragen als thuis voor de tv: lekker zappen. Je schakelt langs muziekzenders, tellsellkanalen, komt films, series en reality-tv tegen: business as usual. Behalve dat alle mensen op alle kanalen de tekst van het nummer perfect meezingen.

Nieuwslezers, tv-koks, de gasten van Pawn Stars, modeverslaggevers, de presentator en deelnemers van een spelshow, een expert op het History Channel; ze zingen allemaal mee. Je kan zappen wanneer je wil, de lipsync blijft gewoon intact. In totaal zijn er zestien uiteenlopende zenders waar je langs kan gaan, waardoor je iedere keer weer wat nieuws ziet. De video werd gemaakt door Interlude, expert op het gebied van interactieve video's. Ieder concert dat Bob Dylan geeft kan dan misschien wel zijn laatste zijn, uitgerangeerd is de ouwe baas in ieder geval niet.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief