Een astronomische kaart van het hele internet
Nieuws

Een astronomische kaart van het hele internet

vrijdag 03 augustus 2012 12:20

Een Russische techneut maakte een immense infographic waarbij internet wordt weergegeven als de Melkweg, en websites de planeten zijn.

De rode pijl moet je er even bij denken, maar wanneer je op The Internet Map naar Bright.nl zoekt, hoort er 'U bevindt zich hier' te staan. Tussen Tweakers.net en Webwinkel.nl in.

The Internet Map lijkt op een kaart van de Melkweg, vol met planeten in alle kleuren en groottes. Hoe groter de planeet, hoe meer traffic op de site. Google.com wint nipt van Facebook.com de prijs van de grootste planeet. De positie van de planeten is afhankelijk van hoeveel de sites naar elkaar linken. Dat is ook de reden dat alle planeten uit een land redelijk bij elkaar staan.

In het .nl-stelsel (allen gekleurd in het oranje) is Google.nl de grootste, op gepaste afstand gevolgd door Nu.nl, Hyves.nl, Telegraaf.nl en Ing.nl. Opvallend is dat in dit stelsel verschillend .pl planeten voorkomen. De gegevens zijn van eind 2011.

Sommige websites staan bij elkaar vanwege de inhoud, zo is er "een enorme pornocluster" tussen Brazilië en Japan. 

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

En voor de fanboys hier. Apple.com heeft meer met Google.de te maken dan met Google.com. Die 2 knuffelen elkaar bijna.

 

Hou toch op, sneu mannetje! In het hele artikel wordt nergens het woord "Apple" gebruikt en jij moet dat eindeloze fanboy gezeik weer aanwakkeren met een overbodige opmerking die er helemaal niets mee te maken heeft!

 

Als je zoekt op de kaart, dan vind je Apple.com en Google.de bij elkaar.

 

Nieuwsbrief