Een duik van 10 verdiepingen in een aquarium
Nieuws

Een duik van 10 verdiepingen in een aquarium

woensdag 26 september 2012 14:44

De installatie The Journey of a Drop laat gekleurde druppels bovenaan een trappenstelsel in een waterbak beneden vallen.

Het fijne aan een hoog gebouw met een open trappenstelsel is dat je dingen helemaal van boven naar beneden kan gooien. Ter gelegenheid van het Londen Design Festival heeft het V&A Museum de deuren van de Henry Cole Wing Grand Staircase geopend voor design en kunst. In het reusachtige trappenstelsel maakte de Duitse kunstenaar en ontwerper Rolf Sachs een installatie in de nok van het gebouw. Om de paar seconden laat deze verschillend gekleurde druppels naar beneden vallen, in een aquarium beneden.

In ongeveer 3,5 seconde reist een druppel vanaf zijn loslaatpunt naar de bak. "De vloeistof in de tank is een wasmiddel en daarom verdwijnt de druppel traag om te wachten op de nieuwe druppels," zei Sachs tegen Dezeen.com. Hij liet zich inspireren door de traditionele manier van munitie maken. Vloeibaar lood werd van een hoogte in een bak met water gedruppeld, waardoor er kogels ontstonden.

Op de tafel naast het aquarium liggen kleine verrekijkers om de druppel te volgen. Een microfoon in de bak echoot het geluid door de ruimte heen.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief