Een echte Piet Hein Eek voor 200 euro
Creative Class

Een echte Piet Hein Eek voor 200 euro

vrijdag 21 oktober 2011 15:41

Wehkamp.nl brengt een kleine collectie van ontwerper Piet Hein Eek naar de massa.

Ontwerper en industrieel vormgever Piet Hein Eek maakt sinds zijn afstuderen in 1990 al zijn meubels in eigen beheer, tegenwoordig in een pand van meer dan 10.000 m2 in Eindhoven. Ontwerpen van Eek staan bekend als bijzonder, exclusief en aan de prijs.

Totaal iets anders dan de producten op Wehkamp.nl. 'En dat is ook precies de reden waarom ik het wilde doen', zegt Eek in een promotievideo. Hij ontwierp voor de webwinkel een speciale lijn met drie tafels en twee stoelen van massief eikenhout. Gelukkig voor Eek wordt deze lijn in Litouwen geproduceerd.

Volgens Erwin van Cooth, Unitmanager Huis, Tuin en Doe-het-zelf, is de samenwerking 'een bewijs dat commercie en creativiteit heel goed samen kunnen gaan'.

De creatieveling knikt enthousiast bij dit verhaal. Met hem mee knikken Bas Koster (Zeeman), Viktor & Rolf (H&M) en Hella Jongerius (IKEA).

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

En voor je het weet staan de nachtkast-lampjes bij de Blokker met op de doos: 'Gestyled door PHE' ;-I

 

jing bing bang boen bing bang.....binh

 

jing ban boeng bing bang bong

 

Die van Cooth heeft er duidelijk niets van begrepen, veel commerciele producten bevatten heel wat meer creativiteit dan deze styling nonsens.

 

Ja die heeft munten nodig met dat dikke pand van ehm ;-)

 

ik vind het wel mooi!

 

Leuke tafel voor een leuke prijs... punt

 

Hoe het arbeidersvolk afval te verkopen, excuus, meubelen te verkopen die gemaakt zijn van afvalhout uit de arbeid. En dan nu deze prestatie te overtreffen via een oostblok constructie... De man is een slimme ondernemer.

 

Zeg maar gerust OndernemerT.

 

Net ontdekt dat het delen via facebook via de ios brightapp niet goed werkt. Er komt geen link naar het artikel bij. Laat staan een thumbnail. Iets om mee te nemen in een update vd app?

 

1000 euro voor n tafel? Raar om dit te vergelijken met H&M of IKEA

 

Jing ga eens terug naar Fok, kleuter!

 

Nieuwsbrief