Een ei als kippenhok
Creative Class

Een ei als kippenhok

vrijdag 01 oktober 2010 08:48

De kip woont in het ei. Althans, in deze Nogg. Een achitectonisch kippenhok voor hippe kippen.

Wil de Nogg de eeuwige kringverhouding tussen kip en ei uitbeelden, of gewoon een esthetisch en elegant kippenhok zijn? Allebei. Het eivormige kippenhok is een ontwerp van Matthew Hayward en Nadia Turan en mikt resoluut op de designliefhebbers.

De Nogg, gemaakt van cederhout en met glazen dak dat automatisch opent om te luchten, zorgt alvast voor een decoratief element in de tuin. Design voor de amateurboeren. Na Frederik Roijé weten we dat klassekippen graag een hig end-kippenhok willen. Dus Rojés Breed Retreat krijgt alvast concurrentie.

De ontwerpers laten weten dat de prijs van een Nogg in de buurt van de 1.500 pond zal liggen. 'We kunnen het nog niet helemaal bevestigen omdat we eerst de reacties willen afwachten. Als de bestellingen volgen, kunnen we met de productie starten en dat zal de prijs bepalen', aldus Nadia Turan en Matthew Hayward. De Nogg werd alvast enthousiast onthaald op het Londense Design Festival.

Nogg
Nogg

Reacties

had zeker niks te doen

 

<3

 

Wat een mooi ding zeg! Je zou er bijna een kip voor kopen :)

 

Waste of resources.

 

Mooi! Houden kippen wel van een transparant dak?

 

Ik zou eieren voor me geld kiezen...

 

KIP, was dat niet de merknaam van een sleurhut? Misschien moeten er nog een paar wielen onder ....

 

'..eieren voor me geld...'? Aaaaarrghh.

 

Pfff wat een kille manier om met dieren om te gaan

 

is hier wel een kippencongres over geweest om kleur, dimensie, lichtdoorlatendheid en prijs af te stemmen? zit er wel een stok in?

 

Nieuwsbrief