Een hele sloot, eh, vloot nieuwe Fords
Nieuws

Een hele sloot, eh, vloot nieuwe Fords

dinsdag 11 september 2012 10:03

Ford presenteert zoveel mogelijk nieuwe auto's in zo min mogelijk tijd. Een overzichtje.

Eind deze maand is de Paris Motor Show waar de automerken weer strijden om de aandacht van de journalist en consument. Ford wacht dat niet af en kondigt alvast een hele trits nieuwe modellen aan.

Zo komt er een vernieuwde Fiesta. Nieuw interieur en voorzien van MySync-technologie waarmee je apps in je auto kunt installeren. De best verkopende compacte auto in Europa krijgt ook een Aston Martin neusje. Wellicht dat het er in real life beter uitziet, maar ik kan er nog niet aan wennen. Het goede nieuws is dat ze de meest hilarische persfoto's ooit uitgebracht hebben om het te vieren. Hieronder een kleine selectie. Caption contest in de comments?

1. Let vooral op de blije mensen op de laptop.

2. Jeugdcultuur, jeugdcultuur... wat kunnen we doen met jeugdcultuur?

3. Zo ontzettend gelaagd dit plaatje.

4. De Fiesta is blijkbaar niet de bezienswaardigheid.

 

Genoeg gelachen, want Ford komt met meer nieuws, met minder rare plaatjes. De Ford EcoSport bijvoorbeeld. De sport zal wel Hypermilen zijn, maar bij Bright juichen we dat van harte toe. Een kleine SUV gebaseerd op de Fiesta moet mensen ervan weerhouden in die ontzettend lelijke Juke te stappen.

 

Voor mensen die een Kangoo willen maar geen Renault, is er de Tourneo Connect. Een auto in dit genre krijgt altijd persfoto's met daarop actieve families die met kano's aan het slepen zijn of mountainbikes van een fietsenrek pakken. In de praktijk zie je vooral mensen op leeftijd met een hobby die te veel ruimte kost in de wagens rijden. Alhoewel de prijzen nog niet bekend zijn, kun je er van uitgaan dat je per kubieke meter auto niet duur uit zal zijn. Bovendien belooft Ford dat het de zuinigste in zijn segment is.

Een 3D-rendering van een Ford Tourneo Connect voor een huis van een gezin dat niet bestaat.

 

Echt enthousiast word ik van de nieuwe Mondeo. De plaatjes hadden we een half jaar geleden al gezien, maar het mooie is er nog niet af. Er komt een benzine-elektrische hybride en de 1.0 ecoboost uit de Focus wordt ook in deze grote broer leverbaar. Om te concurreren met 4motions en Quattros komt er ook een AWD diesel.

Gatsiedarrie, wat een mooie auto. Wel een raar knikje, daar onder het achterraam.

 

Er is echter nieuws dat al het bovenstaande overtreft: de Ford Mustang komt naar Europa. Of hij net als de Camaro vijf keer zo duur zal zijn in Nederland als in de VS weten we nog niet, maar het is al snel goedkoper dan grijs importeren. Mijn vaste cameraman Roger Muskee heeft nog bijna twee jaar om te sparen, want de 'Stang komt pas in 2014. Hij zal het tot die tijd met dit weinig informatieve filmpje moeten doen.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Die mondeo lijkt gewoon een kruising tussen een Mitsubishi Lancer en een Volvo V nogwat.

 

Businessstation is sowieso no-go. Een berg identieke wansmaak. Of je nu een A4, Passat, 508, Mondeo, Skoda Dinges, of Toyota Dattes neemt, het is 50000 euro die na 1 dag 10000 minder waard is, er door je wimpers allemaal hetzelfde uitzien, nog steeds een smerige rookpluim maken bij optrekken, en waarin je niet gezien wilt worden tenzij je buurman er ook een heeft.

En als het handig voor de vakantie is: gewoon 2 weken een huren.

 

Oh, en als je er een krijg van de baas, is het bijna altijd voor een kutbaan.

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Heb je je dag niet Bert? Of probeer je een punt te maken? 

 

Ik ben het wel met Bert eens dat al die auto's op elkaar lijken. Die nieuwe fiesta is mooier dan hij was. Vooral die Dart Vader neus is goed weggewerkt. Hij lijkt nu alleen wel heeel erg op de Fiat Punto. Ze waren duidelijk hun inspiratie kwijt bij Ford.

 

Nieuwsbrief