Een kijkje in het rommelhok van je vrienden
Nieuws

Een kijkje in het rommelhok van je vrienden

zondag 05 augustus 2012 13:03

Op zoek naar een tweedehands aanschaf? Met iPhone app Garage zie je wat je vrienden te koop hebben.

Laatst hoorde ik iemand zeggen dat online handelen een van de meest pure vormen van internet is, omdat het al sinds de beginjaren van internet bestaat en het sindsdien nauwelijks veranderd is. De iPhone-app Garage pakt het wel anders aan.

"Ik wilde niet nog een gezichtsloze marktplaats maken die gebruikt werd door vreemden, maar een system dat sociaal en leuk is. Net zoals vrienden doen met Twitter of Instagram, geeft Garage ze een real time mogelijkheid om elkaar te volgen en te chatten over wat er te koop is", zegt oprichter Simon Beckerman tegen CoolHunting.

Garage werkt met de bekende volgmethode, los daarvan kan je op producten zoeken. Daarbij kun je kijken of er iets in de buurt wordt aangeboden. Garage wordt veel gebruikt voor het verkopen van eigen producten, zodat de app ook weer een beetje op Etsy lijkt.

In de lente werd Garage gelanceerd in Italiƫ en het Verenigd Koninkrijk en sinds deze week is het open voor iedereen. Het aantal gebruikers (en daarmee het aantal producten) is nog heel laag. De gratis app is er enkel voor iPhone, via de computer zijn de producten alleen te bekijken.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief