Een laagje fineer op je iPhone
Nieuws

Een laagje fineer op je iPhone

vrijdag 06 januari 2012 16:20

De houten frontjes van TOAST plak je op de achterkant van je iPhone om krassen tegen te gaan en omdat het er mooi uit ziet.

Het concept van Kickstarter project TOAST is niet heel uniek: Lazerwood doet al geruime tijd ongeveer hetzelfde. Stukken fineerhout worden gelaserd, gesneden en van een plakkende achterkant voorzien. Wat TOAST echter uniek maakt zijn de aanpassingsmogelijkheden voor de gebruiker.

Je kunt kiezen uit twee verschillende kleuren (chocoladebruin en licht beige), acht verschillende designs en het is ook mogelijk een tekst op de achterkant te laten laseren. De houten versiering (en bescherming) wordt op de achterkant van de iPhone 4/4S geplakt en is meerdere malen te hergebruiken- en positioneren.

TOAST werkt ook met de meeste iPhone-hoesjes en -cases, want het fineerhout is maar 0,9 millimeter dik. Als je twijfelt of het past heeft ontwikkelaar Matias Brecher een handige tip: kijk of je case nog steeds past met een bankbas op de achterkant van je iPhone, dan past TOAST ook zeker.

Voor iets meer dan 15 euro bestel je via Kickstarter een TOAST. Met nog maar vijf dagen te gaan moet Brecher nog 10.000 euro binnen halen. Dat wordt een flinke opgave, maar aan het einde van een project kan er vaak nog veel worden opgehaald.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

De twee verschillende houtkleuren chocoladebruin en licht beige kende ik nog niet. Is dat afkomstig van de chocoladeboom en de licht beige boom?

Tevens: probeer eens iets nieuws uit. Nieuwe producten spotten op kickstarter is misschien makkelijk om een artikel te schrijven, maar echt bijzonder is het niet.

 

Er worden KLEUREN bedoelt met chocobruin en licht beige, GEEN HOUTSOORTEN. eiken is geen kleur, hardhout (verzamelnaam voor donkere houtsoorten) evenmin.

 

Heb dit ook op mn iphone! Ziet er echt prachtig uit

 

These are super gorgeous! Want.

 

Ja hoor iphone moet weer gepromoot worden !!!

 

Ideetje: ga met je eigen stukje fineer (of ander materiaal) en je eigen ontwerp eens naar een van de 9 FabLabs die Nederland rijk is (www.fablab.nl). Kun je hem zelf graveren en snijden op een lasersnijder. Ben je vrijer in je ontwerp, ben je goedkoper uit, kun je er meerdere maken en bovendien is het leuk om te maken. Vind het er wel erg gaaf uit zien en ga er zeker een maken.

 

Interessant, 'frontjes' voor op de achterkant. Zouden dus eigenlijk 'backjes' moeten heten, maar dat bekt weer niet zo goed...

 

Precies, daar dubden wij ook over...

 

Ook al draagt een aap een gouden ring...

 

Tjonge... Hoe verkracht je een i gsm haha. Zo dus.

 

Pfoeh...ik zweer nog steeds bij Miniot; veel mooier en lekker NL :-)

 

@ George: inderdaad!
@ Alex: keep them coming Bright, deze mooie berichten!

 

Laten wij het officieel maken: frontjes voor smartphones noemen wij vanaf nu backjes. Frontjes is soooo 90.
:-)

 

"Met nog maar vijf dagen te gaan moet Brecher nog 10.000 euro binnen halen." Begrijp ik niet.

 

Vroeger waren apple gebruikers heel erg bij de tijd. Dat is al een tijdje niet meer zo.

 

Vroeger waren apple gebruikers heel erg bij de tijd. Dat is al een tijdje niet meer zo.

 

Ik heb trouwens een iPhone maar ga denk ik overstappen op Samsung. Daar ontwikkelen ze in een wat sneller tempo, heb je meer vrijheid in gebruik en betaal je niet voor 70% aan marketingwaarde. Krijg langzaam een afkeer tegen het bedrijf waar ik toch altijd zoveel van heb gehouden

 

waarom eerst een houten frontje monteren om er daarna ook nog een hoesje over te doen?

 

Sommige bescherm-hoesjes, -frontjes en backjes zijn zo prijzig, dat ze op hun beurt weer tegen krasjes moeten worden beschermd.... Welke boenwas gebruik je hiervoor?

 

Leuk voor mensen die in een doe-het-zelf of vloerenwinkel werken :)

 

We are very close. We have 75% funding but there is only 40 hours left before fundraising closes. If we don't get to 100%, Toast gets no money and no one gets a beautiful wood cover they ordered. Help us start this company, and many more amazing Toast products will be coming in the future!

 

Nieuwsbrief